Saur vant klassen veteran 65 på suverent vis.

- Jeg har ikke sett tidene ennå, sier den glade vinner på telefon fra nord.

- Du sprang på 13 minutter og 23 sekunder, opplyser undertegnede.

- Oi. Da gikk det fort, utbryter Saur.

Imponerende kilometertid

I NM i skogsløp er det først feltskyting. Deltagerne får 30 sekunder tilleggstid for hver bom. Saur, som skyter for Vanvik, startet med 30 sekunder tillegg på den 3 kilometer lange løpsetappen. Fosningen tok igjen Kjell Arne Larsen fra Namdalseid som startet uten tilleggstid. Saur vant suverent og hadde en kilometertid på imponerende 4 minutter og 41 sekunder.

Har flere NM-gull

Fosen-skytteren svarer bekreftende når Fosna-Folket spør om han hadde kontroll på gullmedaljen underveis.

- Ja. Jeg må nesten si det, svarer han nøkternt.

- Er det første gang du tar NM-gull?

- Neida, det har da blitt noen. Jeg tror det er en fire, fem.

- Hvor gjør du av medaljene da?

- De henger på veggen ja, svarer Saur lystig.

Skøyter om vinteren

Fosningen har skogsløp som sin favorittgren.

- Det er der jeg har en sjanse til å hevde meg, forteller han.

Om vinteren går det imidlertid mye i skøyter.

- Det er egentlig skøyter som er greia mi. Jeg er mye i Fosenhallen om vinteren. Det blir fort to ganger i uka, sier Saur.

Sølv og bronse

I skogsløp klassen senior A tok Per Johan Gjølga fra Stallvik skytterlag bronse.

Også Tore Reksterberg fra Ørlendingen imponerte stort torsdag. Han tok NM-sølv på baneskytingen i klassen V65. Reksterberg, som i fjor tok gullet, var svært nær å gjenta bragden torsdag. I finalen ble det omskyting, og der hadde vinneren Helge Elvebakk fra Levanger og Frol ett mer innertreff enn Reksterberg.