Espen var ett treff unna kongelaget

- Skuffelsen har ikke sluppet taket ennå, sier Rissa-skytteren Espen By Dyrendahl torsdag formiddag.

Espen By Dyrendahl  Foto: Rissa skytterlag

Sport

Hans store mål har alltid vært å skyte seg inn på kongelaget på Landsskytterstevnet. En slik prestasjon henger svært høyt hos skyttere i hele landet. I år var Dyrendahl ufattelig nær.

Les mer om Landsskytterstevnet:

Thomas kan bli Norges raskeste

Flere fosninger til feltfinalen

Nest siste skudd

På innledende skyting bane har man 25 skudd. Man kan maks få 10 poeng per skudd og den maksimale poengsummen det er mulig å oppnå blir dermed 250 poeng. I år holdt det med 245 poeng for å sikre plass på kongelaget. Dyrendahl endte med 244 poeng på innledende skyting onsdag ettermiddag.

- Det var bittert. Jeg hadde alt i min hule hånd til det nest siste skuddet. Der ble det en nier, forklarer han.

Nier på liggende

Rissa-skytteren skjøt 19 tiere og 6 niere.

- Jeg hadde en nier på liggende. Det skal ikke skje. Så hadde jeg én nier på knestående og fire niere på stående, forteller det hardtsatsende talentet.

Nerver

I fjor hadde Dyrendahl 240 poeng på innledende, så slik sett var årets skyting en opptur. Til tross for at kongelaget glapp, er Dyrendahl kvalifisert til finaleskytingen torsdag ettermiddag. Skytteren legger ikke skjul på at nervene spiller inn på Landsskytterstevnet.

- Folk sier at det er en OL-finale som kan sammenlignes med presset på Landsskytterstevnet. Jeg har bare en eneste sjanse hvert år til å komme på kongelaget. Det er det jeg trener til. Jeg kjenner det når jeg står opp om morgenen at i dag har jeg sjansen. Nå er det bare å prøve på nytt neste år, sier han.

Hele slekta i finalen

Fredag skal Dyrendahl skyte feltfinale. Der har han med seg så å si hele slekta. Faren Ove, broren Martin, samboeren Kristin og Kristins søster Kamilla er alle kvalifisert til finalen.

- Det er vel første gang det har skjedd at så mange fra samme familie er med i finalen, sier Dyrendahl muntert.