Transportsentral runder 25 år i drift

Som leder for en handfull ansatte har Hans Kristian Norset på Ørlandet ledet Fosen Transportsentral fra null til ei omsetning på over en kvart milliard på tjuefem år.

Fra venstre: Bjørg Werme, Brita Fremstad, Vibeke Møllersen, Hans Kristian Norset, Ann Kristin Danielsen, Nazgul Snekvik. Foto: Skjalg Ledang 

Samferdsel

Fosen Transport ble etablert i 1987 og har på disse tjuefem åra blitt en godt synlig aktør både i og utafor regionen selskapet har sine kontorer. Selskapet består Fosen Transportsentral, Fosen Gods, Samtrans og Tanktrans. Ifølge bedriften sjøl betjener de kunder fra Alvdal og Oppdal i sør til Bodø i nord. «Arbeidsområdet» strekker seg fra øverst i Nordland til Oslo i sør.

Langs E6 og på sidevegene treffer en stadig biler som kjører for Fosen Transport. Noen med firmaets kjennetegn, andre i «uniformen» til oppdragsgiveren. Blant dem som kjøper tjenester fra Fosen Transport finner vi kjente og solide aktører som Coop, Tine, Coca Cola Drikker og Felleskjøpet Agri.

Fosen Transport hadde i 2007 ei omsetning på 220 millioner kroner. I fjor var omsetninga på 280 millioner kroner. Av dette er 70 millioner kroner dagligvarer og ytterligere 70 millioner kroner er dyrefôr. 50 millioner kroner sorterer under kategorien «diverse tonnvarer». 40 millioner kroner er stykkgods/rute, internlogistikk utgjør 20 millioner kroner og så kommer 30 millioner kroner i form av andre sorter oppdrag. Selskapet har solgt alle biler, men leier inn selvstendig næringsdrivende.