På motormesse med bestefars bil

Per-Ivar Hagensen lot Mustang´en stå hjemme til fordel for 52 år gammel Volvo.

FAMILIEBIL: Per-Ivar Hagensen stiller ut bilen som hans far arvet fra hans bestefar under årets Motorama, en Volvo PV B16 1960-modell som fortsatt passerer EU-kontrollene uten anmerkninger.  

Samferdsel

Den skinnende Volvo PV 60-modellen har en historie som er unik på årets Motorama i Fosenhallen. Det er Per-Ivar Hagensen som har tatt turen over Trondheimsfjorden for å stille ut den svenske klassikeren.

-Min bestefar kjøpte bilen, og ga den til min far i 1985. I 1999 fikk jeg bilen, og 6000 kroner til å sette den i stand, sier Hagensen. Og legger til at restaureringen vinteren 2000/2001 nok krevde litt mer enn pengene som fulgte bilen.

Men 12 år etter restaureringen skinner fortsatt 1960-modellen som har en B16-motor under panseret, og i en alder av 52 år kun har 120.000 kilometer på landeveien. I 1960 ble bilen solgt i Tromsø, men havnet kort tid etter hos Per-Ivar Hagensens bestefar i Bardufoss. Ved restaureringen var Per-Ivar fokusert på at bilen skulle fremstå som helt original etterpå.

Det hører med til historien at nåværende eier har to sønner som allerede ”slåss” om hvem som skal arve familieklenodiet når den tid kommer. Motorama fortsetter i Fosenhallen også søndag, med alt fra nybilforhandlere som viser siste nytt, via ekstreme muskelbiler til sjeldne veteraner. Og tohjulinger i alle fasonger og årsklasser.