14 forenklede forelegg

Politibetjent Øystein Braseth forteller at det er en bedring fra tidligere at ingen førerkort ble beslaglagt. Han tror dette skyldes været.

Øystein Braseth, her fra en tidligere fartskontroll.  Foto: Siri Wold

Samferdsel

Torsdag formiddag mellom klokken 11.15 og 14.30 holdt UP fartskontroll Kråkmo ved Storvatnet i Indre Fosen kommune. Fartsgrensen her er 80 km/t.

- Vi endte opp med å dele ut 14 forenklede forelegg. Den høyeste hastigheten var det en mann i 30-årene som hadde. Han kjørte i 108 km/t, sier politibetjent Øystein Braseth.

Han kan fortelle at den nest høyeste hastigheten ble målt til 105 km/t, og tilhørte også en mann. Han var i 50-årene. 5-6 av sjåførene som fikk forenklet forelegg kjørte over 100 km/t, mens de fleste kjørte rundt 100 km/t. De resterende lå i underkant av 100 km/t.

- Rim i veikanten

- Vi må nesten si at dette er en bedring fra tidligere, da vi ikke har noen beslaglagte førerkort. I dag var det derimot rim i veikanten. Da er det tilforlatelig å tro at det er fordi det er kaldere og rim i veikanten som gjør at vi ikke får de høyeste hastighetene i dag, sier Braseth.

Erfaringene har egentlig vært at det har gått fortere og fortere ved Kråkmo, ifølge Braseth. Han melder at det ellers var som normalt på stedet, og at UP kommer til å fortsette med kontroller her.