Det opplyser assisterende byggeleder i prosjektet, Jakob Kalvå, i Statens vegvesen.

Rettere veilinje

Det er totalt tre parseller som skal utbedres på strekningen mellom Brekstad og Krinsvatn på fylkesvei 710.

På den første parsellen, mellom Ervika og Botngård, bygges det 1,1 kilometer med ny fylkesvei med rettere veilinje og mer åpent sideterreng. Det bygges også to kilometer med gang- og sykkelvei fra Stuaneset og inn til Botngård.

I forbindelse med veiarbeidet har det vært flere lysreguleringer på den aktuelle strekningen siden oppstart.

Lysreguleringer

Per i dag er det foreløpig kun en lysregulering, ved Klaksdalen.

– Arbeidet så langt har gått overraskende greit, og vi har ikke støtt på store problemer. Vi var spente på hvordan vi skulle klare å holde veien åpen underveis, men det har løst seg fint, sier Kalvå.

Nå som det har kommet fast dekke på den nye rundkjøringa kunne man sløyfe ett av trafikklysene.

Kanter og steinuttak

Ifølge Kalvå blir det imidlertid flere lysreguleringer før prosjektet skal ferdigstilles i november i år. Blant annet er det høye kanter som må tas ned, og stein som skal tas ut. Steinen som blir tatt ut brukes i forbindelse med utfylling av Brekstadbukta i Ørland.

– Det kommer opp ei ny lysregulering, men det er et stykke fram i tid, sier Kalvå.

Det bygges ny fylkesvei mellom Ervika og Botngård. Foto: Statens vegvesen

Mye planlegging

Ifølge Kalvå er det om lag 3500 biler som passerer strekningen hver dag.

– Det er en veldig trafikkert vei, derfor forsøker vi å unngå å ha mange lysreguleringer på samme tid. Vi må legge til rette slik at trafikken flyter godt mens vi arbeider. Det krever naturligvis mye planlegging fra vår side, sier han.

I tillegg til parsellen mellom Ervika og Botngård, bygges det 2,3 kilometer med ny fylkesvei ved Storkruktjønna i Bjugn, og cirka en kilometer ny fylkesvei på grensa mellom Indre Fosen og Bjugn.

Trafikklys på grensa

På sikt vil det komme ei lysregulering også ved kommunegrensa, opplyser Kalvå.

– Her skal det bygges en støttemur for å få en fin bue i den første svingen når man kommer fra Bjugn. Da må vi sette opp lysregulering underveis, men vi vet ikke akkurat når.

Ifølge byggelederen er det bra framdrift i prosjektet også nå i sommermånedene.

– Vi er i rute med arbeidet. I august skal vi få lagt første lag med asfalt. Det mye asfaltering som skal utføres, og vi kan ikke vente til november med å ferdigstille det. Innen den tid kan det komme frost, sier han.