I februar startet arbeidet med skogrydding. Nå er Røstad Entreprenør AS i gang ved Nordmelansfossen og Fuglmoen.

LES OGSÅ: * Har begynt på 16 av 18 veiprosjekt -Fosna-Folket* Røstad får bygge ny fylkesvei -Fosna-Folket* Klager fikk ikke medhold -Fosna-Folket* – Det ser ut til å bli noen penger til overs -Fosna-Folket

Underentreprenører fra Fosen

Da Fosna-Folket gjestet anleggsområdet tidligere i uka, gjorde man blant annet forberedelser for kommende sprengingsarbeider.

– Ved Nordmelandsfossen er det en del restriksjoner i forhold til elva og laksetrappa, men det skal gå greit, sier anleggsleder Severin Brekkvassmo hos Røstad Entreprenør AS.

I området Ved Nordmelandsfossen vil det bli et stort overskudd på sprengt stein, da veien skal legges i en ny fjellskjæring. Ved Fuglmoen er det derfor etablert et stort massedeponi.

Verdals-firmaet leier også inn mannskaper fra to Fosen-bedrifter.

– Vi har leid inn noen fra Stein Maskin i Osen, mens sprengingsarbeidene skal utføres av entreprenøren Oddmund Groven AS i Bjugn, opplyser Brekkvassmo.

SE OGSÅ: Statens vegvesen - tilbudsbefaring fv. 715 Steinsdalen

90 millioner

Røstad Entreprenør vant anbudskonkurransen for Fosenvegene-prosjektet i Osen mot sju andre tilbydere. Kostnadsberegningen ligger på rundt 90 millioner kroner eksklusiv moms. Arbeidet omfatter bygging av 7,5 kilometer ny vei og 500 meter med fortau. Oppdraget er delt opp i seks delparseller.

– Nordmelansfossen, Fuglmoen og Krommen-Nylandet skal stå ferdig i løpet av i år. I tillegg vil fortauet i sentrum bli bygget i løpet av høsten i år, sier byggeleder Martin Engum i Statens vegvesen.

Som tidligere nevnt ligger det an til å bli til å bli penger til overs i forbindelse med arbeidet i Osen. Man ser derfor på muligheten til å utbedre veien østover fra Almlifossen mot kommunegrensen. Kommunestyret har dessuten vedtatt å utbedre sving og skjæring ved Øksvikneset, hvis det lar seg gjennomføre med en kostnad på under fem millioner kroner.

Illustrasjon: Fosenvegene

To år med høy byggeaktivitet

– De kommende par årene vil det være høy byggeaktivitet, i og langs fylkesveien. Vi planlegger å ha ferdig asfalt innen utgangen av 2019, sier Martin Engum.

Det vil bli lagt ny asfalt sammenhengende fra Osen sentrum til Almlifossen.

Arbeidet med parsellene Skarvåsfossen – Almlifossen og Urskaret – Hestmoen har forventet oppstart i løpet av høsten 2018 og tidlig vinter 2019. Hovedmengden av stein som skal brukes i veibyggingen på de østligste parsellene, vil komme fra Skarvåsen. Moan ved Skarvåsen vil også bli benyttet til deponering av overskuddsmasser.