I februar startet arbeidet med skogrydding langs fylkesvei 715 gjennom Steinsdalen i Osen. De neste 22 månedene vil det være høy byggeaktivitet, i og langs fylkesvegen. Statens vegvesen planlegger å ha ferdig asfalt innen utgangen av 2019. Prosjektet går i regi av Fosenvegene.

LES OGSÅ:* Har begynt på 16 av 18 veiprosjekt -Fosna-Folket* Røstad får bygge ny fylkesvei -Fosna-Folket

– Godt å endelig kunne komme i gang

– Det har vært en grundig regulerings- og byggeplanprosess. Da er det godt å endelig kunne komme i gang og se resultater av all planleggingen, forteller byggeleder Martin Engum i Statens vegvesen.Vel to år etter at reguleringsplanprosessen ble påbegynt, har jobben med å bygge ny fylkesvei 715 i Steinsdalen startet. Arbeidet med å bygge cirka 7,5 kilometer ny veg og 500 meter fortau, skal gjøres av Røstad entreprenør AS. Skogryddingen startet opp allerede i midten februar. Røstad entreprenør AS vant anbudet i konkurranse med sju andre tilbydere med et tilbud på omlag 90 millioner uten moms.

Røstad starter opp ved Nordmelansfossen og Fuglmoen. Ved Nordmelansfossen vil ny vei legges i fjellskjæring, og her vil det bli et stort overskudd på sprengt stein. Ved Fuglmoen skal det etableres et stort massedeponi.

Nordmelansfossen, Fuglmoen og Krommen-Nylandet i løpet 2018

– Steinen fra Nordmelansfossen vil benyttes til bygging av de omkringliggende veiparsellene, og overskudd av løsmasser og stein vil bli kjørt til Fuglmoen for deponering, sier anleggsleder Severin Brekkvassmo fra Røstad entreprenør AS.

Det er planlagt å gjøre ferdig ny vei ved Nordmelansfossen, Fuglmoen og Krommen-Nylandet i løpet 2018.  I tillegg vil fortauet i Osen sentrum bli bygget i løpet av høsten i år. Arbeidet med parsellene Skarvåsfossen – Almlifossen og Urskaret - Hestmoen har forventet oppstart i løpet av høsten 2018 og tidlig vinter 2019. Hovedmengden av stein som skal brukes i vegbyggingen på de østligste parsellene, vil komme fra Skarvåsen. Moan ved Skarvåsen vil også bli benyttet til deponering av overskuddsmasser.

Penger til overs

Det vil bli lagt ny asfalt sammenhengende fra Osen sentrum til Almlifossen. I den forbindelse vil Vegvesenet gjennomføre grøftrensk og bytte av stikkrenner, også på de parsellene der det ikke bygges ny vei. Det ser også ut til å bli noen penger til overs i prosjektet.

– Vi ser derfor på muligheten til å utbedre veien østover fra Almlifossen mot kommunegrensen, sier Martin Engum.

Kommunestyret har i tillegg vedtatt å utbedre sving og skjæring ved Øksviknset, hvis det lar seg gjennomføre med en kostnad under fem millioner kroner.

Redusert fremkommelighet

I forbindelse med arbeidet må det forventes noe redusert fremkommelighet og perioder med stengt vei, opplyser Vegvesenet. Det vil bli perioder med inntil to timer stenging mellom klokken 12.00 og 14.00, samt nattestenging av veien i perioder mellom klokken 23.00 og 05.00. I tillegg kan det ventes kortere stenginger i opptil 15 minutter. All stenging vil bli varslet på SMS. Ønsker man varsling på mobilen, send kodeord TM FV715OSEN til telefonnummer 26112.

– Det vil være stor aktivitet med tunge anleggskjøretøy på og i nærheten av anleggene. Røstad entreprenør AS vil ha opp mot 25 ansatte i arbeid på anlegget. Vi ber derfor folk om å kjøre forsiktig, sier Martin Engum.

Vegvesenet har opprettet et prosjektkontor på rådhuset i Osen. Der er det mulig å komme i kontakt med byggeledelsen sier han.

– Det er godt å endelig kunne komme i gang og se resultater av all planleggingen, forteller byggeleder Martin Engum i Statens vegvesen. Foto: Terje Dybvik