På grunn av sprengningsarbeid ved ferjeleiet i Rørvik har Statens vegvesen innført midlertidige endringer i parkeringsfasilitetene.

Da parkeringsmyndigheten var på Fosen-visitt denne helga fikk det større konsekvenser for én bilist.

– Under lørdagens kontroll var det én bil som ble tauet bort, sier drift- og kontrollsjef i Trondheim parkering, Steinar Myhr, til Fosna-Folket.

Dyrekjøpt erfaring

– Årsaken til kontrollene er sprengninga. Trondheim parkering er engasjert av Statens vegvesen for å gjøre kontroller på tidspunkt de ønsker det, sier Myhr.

Bilister som ikke følger de nye retningslinjene for parkering ved ferjeleiet kan få seg en dyrekjøpt erfaring.

– De ilegges et gebyr først. Vi forsøker å ringe opp fører for å si fra om at vedkommende må komme og flytte bilen sin, men vi tauer ganske umiddelbart. Man har normalt sett en dag eller to på seg til å fjerne bilen, men der ute (på Rørvik ferjeleie, journ.anm.) må vi taue bort nesten med én gang, så de kommer i gang med sprenginga, sier Myhr.

I tillegg til helgas ene borttauing har Trondheim parkering så langt utstedt 23 bøter på de kontrollene de har gjennomført.

– Vi er happy med at det ikke ble flere bøter og tauinger; da har oppfordringene, eller «myklappene» som vi kaller det, fungert. Da har de reisende rettet seg etter skiltingen, og dermed unngått bøter. Det syns vi er strålende.

Sprengningsarbeid

I forbindelse med bygging av det nye kaianlegget skal Statens vegvesen sprenge ut mellom 6 og 8 000 kubikk med fjellmasse langs fjellveggen i nordenden av kaianlegget. Under sprengningsarbeidet kan det ikke stå biler i nærheten.

– Vår utfordring fremover er at vi skal i gang med avrensking av sprengingsareal, deretter boring, og da er det problematisk å ha biler stående nedenfor, med stein, støv og røtter som kan ramme bilene. I utgangspunktet ønsker vi å prioritere dagpendlerne, sa byggeleder i Statens vegvesen, Lars Erik Moe, til Fosna-Folket forut for endringen i parkeringsbestemmelsen.

Mens det tidligere har vært i overkant av 90 merkede parkeringsplasser, vil det ved byggeslutt være et sted mellom 130 og 135 merkede parkeringsplasser, ifølge Moe.

Flere kontroller

Fra fredag 11. mars klokken 21 til søndag 13. mars klokken 15, samt fredag 18. mars klokken 21, til søndag 20. mars klokka 15, er det totalforbud mot parkering på kaia. Dette mønsteret vil trolig gjenta seg i to helger i april.

For de øvrige tidspunktene er det innført sonebestemmelser for lovlig parkering på ferjeleiet.

– Det er planlagt flere kontroller fremover. Jeg vil ikke si spesifikt når, men det er planlagt kontroller hele veien frem mot påske, sier Myhr.

De borttauede bilene blir plassert på Skavelmyra industriområde i Vanvikan.

Så langt har Statens vegvesen tatt både tauekostnadene og oppbevaringskostnadene, så foreløpig er det gratis å få ut igjen bilen for de som har blitt tauet på Rørvik ferjekai, opplyser Myhr.