Med det kan man for første gang spasere gjennom den 550 meter lange tunnelen på fylkesvei 14. Den spaserturen tok vi mandag morgen sammen med Roan-ordfører Einar Eian (H) og byggeleder Martin Engum i Statens vegvesen.

LES OGSÅ:* Denne nye tunnelen på over en halv kilometer skal stå klar til jul ...* Gjennomslagssalva går trolig av før midtnatt -Fosna-Folket* Så ble det åpning i begge endene -Fosna-Folket

– Dette er starten

Einar Eian er glad for at arbeidet med tunnelen har kommet så langt.

– Dette er starten, så får vi jobbe videre med å få tilsvarende tiltak for de neste hindrene mot Roan sentrum. Jeg er kjempeglad for at ett av problemstrekkene nå forsvinner, slik at vi får et langt tryggere veistykke her.

– I Berfjorden blir det tunneler og ny vei …

– Ja, der er man godt i gang med forberedelsene. Forhåpentligvis vil man der komme i gang på denne siden av året. Så får vi fortsatte jobbe med å få på plass strekningene som gjenstår fram til sentrum, sier Einar Eian.

Arbeidet med tunnelen på fylkesvei 14 mot Roan sentrum, tok til fra Hellfjord-siden sist høst. Tunnelen skal være klar for å åpnes for ordinær trafikk til jul.

Holder tidsskjemaet

Det er Statens vegvesen som på vegne av Trøndelag fylkeskommune bygger tunnelen mellom Sumstad og Hellfjorden. Entreprenør på jobben er arbeidsfellesskapet Johs. J. Syltern og Kruse Smith.

– Arbeidet har gått etter planen. Vi kom litt senere i gang enn planlagt, men nå ligger vi etter det tidsskjemaet som vi planla å holde, sier Engum.

– Har det vært noen uhell under veis?

– Nei, vi har så langt vært forskånet for det, sier Martin Engum.