– Jeg holdt nesten på å kjøre ham ned

En ørlandsbilist vil advare om bruken av kraftige hodelykter.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Terje Dybvik

Samferdsel

Mannen, som ønsker å være anonym, var på vei fra Uthaug til Opphaug via Innstrand i kveldsmørket.

– Med ett fikk jeg et kraftig lys rett i ansiktet, som blendet meg fullstendig. Det var en fotgjenger med hodelykt som kikket rett inn i bilen – han ville sikkert se hvem det var som kjørte. Det hele kom så brått på, at jeg nesten holdt på å kjøre ned vedkommende.

– Dette var ei spesielt kraftig lykt?

– Ja, det var ei med ekstra sterkt lys. Jeg vet at man på de kraftigste Silva hodelyktene anbefaler at man skjermer over lyset hvis man skal se direkte mot noen. Det er selvsagt bra at man som fotgjenger gjør seg synlig, men dette ble helt i overkant og virket mot sin hensikt, mener vår kilde.