Hurtigbåten hadde trøbbel: – I normal drift fra klokken 10.20

Tekniske problemer gjorde at hurtigbåten måtte returnere til Trondheim etter kort tid.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Terje Dybvik

Samferdsel

Hurtigbåten fra Trondheim til Brekstad (805) har fra morgenen av torsdag hatt problemer.

«Fartøyet fikk tekniske problemer ved Trolla og returnerer nå til Trondheim. Det jobbes med å finne alternative løsninger og informasjon vil bli sendt ut fortløpende,» meldte FosenNamsos Sjø klokken 06.57.

– Båten Trondheimsfjord I, som vanligvis trafikkerer strekningen, gikk fra Trondheim klokken 06.20. Da båten kom ut til Trolla fikk båten tekniske utfordringer, som gjorde at de valgte å snu og returnere til Trondheim. Det jobbes nå med feilsøking, og vi satser på å løse problemet i løpet av kort tid, sier Fredric Overby, drifts- og mannskapssjef i FosenNamsos Sjø.

Kystekspressen

Klokken 07.11 henviste selskapet til Kystekspressens avganger for å komme seg til Fosen.

«Avgang klokken 06.20 fra Trondheim henvises til Kystekspressens avgang klokken 08.10. Avgang 07.05 fra Hysnes henvises til Kystekspressens avgang klokken 08.55.»

– Det var litt utfordringer å få tak i busser på grunn av store arrangementer på Fosen i dag og i morra, så mange busser var opptatt. Derfor valgte vi å kjøre MS Ladejarl i tillegg, litt forsinket.

Alternativ

Forsinkelsene medfører endringer også for passasjerer fra Brekstad.

«Fra Brekstad klokken 07.30 går rutegående buss 451. Max 25 passasjerer. Fra Lensvik klokken 07.55 settes det opp innleid maxitaxi på avgangstid,» ifølge FosenNamsos Sjø.

– Vi har jobbet iherdig for å sette opp alternativ transport der det er behov. Vi har ikke fått noen meldinger om personer som ikke har kommet frem dit de skulle.

Siste melding, klokken 08.00, er at MS Ladejarl tar opp rute fra Brekstad klokken 09.15 og fra Hysnes klokken 09.25.

– Vi regner med normal drift fra klokken 10.20, når hurtigbåten går fra Trondheim. MS Ladejarl vil dekke opp ruten så lenge det er nødvendig, sier Overby.

Klokken 09.31 melder FosenNamsos Sjø om normal trafikk med MS Ladejarl fra og med avgang 10.20 fra Trondheim.