Tyver stjal fra fellesskapet

- Det er synd at noen få skal ødelegge for fellesskapet på denne måten, sier Ketil Kvam i Bjugn Idrettslag etter et tjuveriraid i lagrene deres.

Skispor om vinteren og turløype om sommeren. Anleggsmaskinene som står i lagrene på Gjølga og ved Tjønnstua har fått stå i fred, men utstyr til dem er stjålet.  

Politiloggen

Tyver har brutt seg inn i lagrene og garasjene til Bjugn Idrettslag på Tjønnstua og Litj-Gjølga. De som har vært der har åpenbart visst hva de var ute etter. Det er det samme utstyret som har forsvunnet på begge plasser.

Garasjene inneholder maskinene og utstyret som brukes til å vedlikeholde skiløypenettet. Utstyret er vedlikeholdt og reparert av ildsjeler i laget. Midler er skaffet til veie ved hjelp av sponsorer og gjennom innsamlinger og dugnadsarbeid. For noen år sia stjal noen en snøscooter som tilhører laget og kjørte den ut Barsetvatnet der den sank til bunns.

Uten Bjugn Sparebanks velvilje etter det tjuveriet hadde laget og de som arbeider frivillig kommet i ei lei knipe. Ketil Kvam i idrettslaget forteller at de etter tjuveriraidet ser seg nødt til å gå en ny runde blant sponsorer og givere for å erstatte utstyret som har forsvunnet. De ser seg også nødt til å sikre lagrene for framtida med alarmer og overvåkningsutstyr, noe som vil utfordre trange budsjetter enda mer.

Politiloggen