Må selge eiendom for over 200 millioner kroner for å erstatte eiendomsskatt

Dersom man vil unngå eiendomsskatt på hus og hytter i Ørland kommune, og velger å erstatte hele inntekten på 14 millioner kroner i året ved å selge kommunal eiendom, må man selge for over 200 millioner kroner, beregner administrasjonen.

Lyst til å kjøpe et kulturhus eller en svømmehall? Om Ørland kommune skal erstatte inntektene fra kommunedirektørens foreslåtte eiendomsskatt helt gjennom salg av eiendom, må kommunen selge tomter og bygg for over 200 millioner kroner. Her Ørland kultursenter.  Foto: Terje Dybvik

Pluss

- Jeg føler jeg har vært krystallklar på størrelsen på investeringene man har gjort. Jeg pekte som eiendomsskatt som en konsekvens av størrelsen på investeringene under behandlingen av budsjettene i 2018, 2019, 2020 og nå for 2021, sa kommunedirektør Emil Raaen til politikerne i utvalg for drift og strategi sitt møte torsdag.