Tror på rivende utvikling: - Kan være hundrevis av arbeidsplasser før jeg gir meg om ikke mange år

Grøntvedt pelagic har store planer for utviklingen den nærmeste tiden. Ny fabrikk med åpning i høst er bare starten. Det kan føre til mange arbeidsplasser rundt dagens lokaliteter.

Fra venstre: Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleand (H), operativ leder Alexander Grøntvedt og daglig leder Bjørnar Grøntvedt i Grøntvedt pelagic, fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) og Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) på Grøntvedt pelagics fasiliteter ved Uthaug havn.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Tønnemarinert sild er som et stort sushiglass på en tønne. Vi eksporterer en bearbeidet råvare som foredles og pakkes i utlandet. Dersom vi får laget ferdig produktene lokalt kan vi ta med landbruket ut i en subsidiefrieksport. Det er rundt 30 prosent sild i et ferdigprodukt. Så er det gulrot, løk og andre norske landbruksvarer, sier Bjørnar Grøntvedt i Grøntvedt pelagic.