Mistet all omsetning på kantinedrift. Nå leverer de varm mat på bygda hver dag

Kjøkkensjef Bjørn Erik Vangen måtte bruke kreativiteten da Leksvik Helsetun mistet sin omsetning på kantinedrift grunnet koronakrisen. Nå leverer kjøkkenet varm middag på bygda hver dag.

Til venstre: Bjørn Erik Vangen, kjøkkensjef. I midten: Morten Andre Johansen, kokk. Til høyre: Jimmy Carlsen, kjøkkenmedarbeider (Damene er blitt sendt på påskeferie, og er ikke tilstede på bildet: Brit Heidi Rian, kokk. Åshild Oxås, kokk. Britta Bjørnebo, Kjøkkenmedarbeider. Tove Bjørnebo, Kjøkkenmedarbeider. Nikola Belanska, kjøkkenmedarbeider   Foto: Privat

Pluss

I tillegg til varm mat, har kjøkkenet også startet med å levere ut nybakt brød og knekkebrød.

Fra egen produksjon

- Siden vi ikke er noe dårligere enn andre restauranter tenkte vi at vi kunne tilby hjemlevering. Vi leverer allerede i dag cirka 40 porsjoner varm middag på bygda hver dag, men nå tenker vi også å tilby nybakte brød og knekkebrød fra vår egen produksjon. Dette ble veldig godt mottatt, torsdag leverte vi ut 60 brød og 10-15 pakker knekkebrød både i Leksvik, Vanvikan, Rissa og Stadsbygd, forteller kjøkkensjef Vangen.

Kjøkkensjefen har også tatt med seg restaurant-tankegangen inn på Leksvik Helsetun, og brenner for økt kompetanseheving på institusjonskjøkken.

-Vi kaller våre brukere og pasienter for gjester. Vi driver med service, vi bruker restaurant-tankegangen. Blir ikke gjestene våre fornøyde så går de til naborestauranten. Vi vet jo at det ikke finnes et alternativ, men vi terper inn dette både på kjøkkenet og i pleien. Dette gjør at vi blir enda mer profesjonelle og at vi alle jobber mot det samme målet om å være best, sier Vangen.

Nybakt med laks fra KriFo og egg fra Sæther 

- Akterutseilt bransje

Kompetanseheving er et tema han mener ikke har vært prioritert ved i kommunen i årenes løp.

- Det kan virke som det er bransje som har vært noe akterutseilt, sier Vangen.

Ved Leksvik Helsetun ble dette endret da Vangen begynte som kjøkkensjef i juli 2018.

Han forklarer at kjøkkenet har alltid hatt stor kompetanse på mange områder, men at det fikk en opptur med en litt annerledes tankegang og fokus.

Vangen er også medlem i Matgledekorpset i Trøndelag, og reiser mye rundt og inspirerer kjøkken i fylket til å tenke nytt.

Lettsaltet torsk fra KriFo 

Lokalmat fra Fosen

- Vi produserer nå i veldig stor grad det meste som blir servert fra kjøkkenet. Vi har også mye lokalmat fra Fosen, alt av egg og fisk kommer fra Fosen, i tillegg til noe kjøtt og honning. Mye av grønnsakene kommer fra Frosta, dit er det ikke lengre enn at vi kan kaste stein, sier Vangen.

Ved Leksvik Helsetun er også maten på menyen lagd med ekte kjærlighet. Smultringer, hjemmebrygget øl, ulike kaker og nykokt gomme er noe av det som står på menyen nå i påsken.

Tilbakemeldingene på hjemlevering av mat har gjort at kjøkkengjengen har bestemt seg for å prøve flere ganger.

- Det var så gode tilbakemeldinger å få, at vi prøver på nytt over påske. Vi vil ønske alle en god påske, ta vare på hverandre, sier kjøkkensjefen