Mener varaordføreren får ulovlige utbetalinger

Høyre og Fremskritts-partiet i Ørland kommune ber administrasjonen sjekke om lønnsutbetalingen til varaordfører Ogne Undertun (Ap) for å være arbeidende styreleder i det kommunale selskapet Kopparn utvikling AS kan være ulovlige.

Thor Bretting (H) legger frem protokolltilførselen fra Høyre og Frp i det digitale kommunestyremøtet 2. april.   Foto: Skjermdump

Pluss

- Måten dette ble gjort på er veldig betenkelig. Det ser ut som de nødvendige vedtakene om en arbeidende styreleder i Kopparn utvikling i en 30-prosents stilling mangler. Vi i Høyre og Fremskrittspartiet mener administrasjonen ikke har foretatt nødvendig kvalitetssikring av grunnlaget for å betale ut godgjøring slik det er inngått avtale om. Utbetalingen må således ansees som ulovlig, sier Thor Bretting (H) til Fosna-Folket.