En litt annerledes kulturskolehverdag

364 elever ved kulturskolen i Indre Fosen har de siste ukene fått tilbud om digital undervisning. Noe de aller fleste har takket ja til.

Med kakebokser som trommer for anledningen. Bildene er tatt i forbindelse medmusikkstunden som ble streamet fra kulturskolens facebook-side.  Foto: Hilde Gustafson

Pluss

Kulturskolerektor Svein Buan sier de har prøvd så godt de har kunnet og finne ulike digitale løsninger for den enkelte elev. Det har blitt undervisning både via mail, messenger, teams, skype og facetime.

Bratt læringskurve

– Det har fungert overraskende bra. Læringskurven har vært bratt både for lærere og elever, men det er en del positivt som har kommet ut av dette som vi tar med oss videre, sier Svein Buan.

Indre Fosen kulturskole underviser i en rekke instrumenter som piano, gitar, messing- og treblås, trekkspill, trommer, fiolin og sang og dans. I tillegg til visuelle kunstfag.

– Har elevene hatt mer tid til øving i disse dager?

– Det varierer veldig. Jeg opplever at de har hatt ganske mye skolearbeid, spesielt den første uka. Det var jo også mye nytt å sette seg inn i der. Noen har nok prioritert kulturskolen mer. Vi aktiviserer jo elevene på en annen måte, sier Buan.

Som nevnt har de aller fleste takket ja til digital undervisning. Noen har dog hatt for dårlige nettforhold eller utstyr.

  Foto: Nina Attestog

Musikkterapeut

– Innenfor dans har læreren sendt ut oppgaver og videoer og også fått tilbake videoer fra elevene.

En kulturskoletime varer alt fra 20 minutter og opp til tre kvarter dersom det er flere sammen.

Mange har også fått en til en undervisning.

  Foto: Kaja Lid

– Vi har satset på å øke kompetansen på undervisningen til de med spesielle behov, og har ansatt en musikkterapeut, Katja Lid. Hun leies også ut til barnehagerog andre institusjoner, opplyser Buan.

Dette har vært veldig lærerikt oppsummerer han.

– Torsdag 12. mars fikk vi beskjed om at vi ikke kunne undervise på vanlig måte lenger. Mandagen etter var vi i full gang, sier kulturskolerektoren.