Tilbakekalte permitteringsvarsel i anlegg

Alt er ikke bekmørkt for næringslivet på Fosen. Flere bedrifter har nå tilbakekalt permitteringsvarsel, etter først å ha sendt dem ut.

Åfjord-entreprenør Tore Løkke AS arbeider med å rive rådhuset i Roan i høst.   Foto: Terje Dybvik

Pluss

- Vi har tilbakekalt alle permitteringsvarsel uten om for to som er permittert, sier daglig leder Terje Bratberg i anleggsfirmaet Tore Løkke AS.

Entreprenørfirmaet i Åfjord har 115 faste ansatte.

Les også: Hjørnesteinsbedrift permitterer 23 ansatte

Mange hjemme

Firmaet har likevel stort fravær på grunn av at barnehager og skoler er stengt.

- Så langt ser det ut til at vi klarer å holde alle de andre i jobb. Men mange er hjemme på grunn av omsorgsoppgaver. Noen har også hjemmekontor, sier Bratberg.

Tilsvarende situasjon er det hos en annen stor Åfjord-entreprenør, Johs Syltern AS med 140 ansatte. Før sist helg fikk alle ansatte i utgangspunktet permitteringsvarsel, men daglig leder Øystein Syltern sa allerede da at disse ikke kom til å bli fullt ut effektuert.

- Det er så langt veldig begrenset med effektuerte permitteringer. Vi har permittert noen få, det dreier seg om fem-seks personer, sier Syltern.

Men også her er det fravær.

- Resten er i jobb, men flere er hjemme med hjemmekontor, noen har karantene og andre igjen har omsorgsoppgaver, i tillegg til at noen har vanlig sykdom, sier Syltern.

Matvaresikkerhet

Grøntvedt Pelagic på Ørland er heller ikke berørt i noen større grad av koronakrisen. Bedriften er en av mange i Norge som er en del av matvaresikkerheten.

- Nå er vi utenfor sesong i forhold til produksjon, så vi er rundt 50 ansatte på jobb, sier daglig leder Bjørnar Grøntvedt.

- Hva betyr kronekursen for dere i forhold til eksport?

- Vi har stort sett knyttet alt opp til norske kroner, men det er ingen tvil om at dette er positivt for eksporten, sier Grøntvedt.

Status quo

Daglig leder Arvid Penna Steen i en av Leksviks største bedrifter med 50 ansatte, CNC Produkter, opplyser at situasjonen er noenlunde lik det han meldte til Fosna-Folket i forrige uke.

Les også: Seks av tolv hjørnesteinsbedrifter varsler permitteringer

- Situasjonen er nær status quo som i forrige uke. Vi har permittert to og et halvt årsverk, det skjer i stab der det er mindre aktivitet som en følge av situasjonen, sier Steen til Fosna-Folket.