Mener rentene på milliardgjelda blir millioner dyrere enn de trenger

Politikerne vedtok hvor stor risiko administrasjonen får ta med hvordan milliardgjelda i nye Ørland kommune skal organiseres. Senterpartiets Thomas Hovde mener løsningen blir unødvendig dyr.

Thomas Hovde (Sp) mener politikerne legger opp til å betale millioner mer i renter på kommunas milliardgjeld enn man hadde trengt. Han sier kommunen nå vedder mot finansindustrien om hvordan renteutviklingen blir.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Den typen sikring man velger for mulig renteoppgang har kostet dagens Ørland kommune flere titalls millioner kroner i rentebytteavtaler. Om vi heller hadde satt penger inn på et rentefond vi kunne bruke dersom renta faktisk gikk opp hadde vi spart store beløp, sa Thomas Hovde (Sp) fra kommunestyrets talerstol.