- Plukker av ordføreren arbeidsoppgaver

Torsdag valgte kommunestyret i nye Ørland representanter i en rekke ulike råd, utvalg og styrer. Høyres gruppeleder, Anne Bjørnerud, mener flertallspartiene har begynt jobben med å plukke arbeidsoppgaver vekk fra ordføreren.

Høyres gruppeleder i nye Ørland, Anne Bjørnerud sier etter torsdagens kommunestyremøte at flertallspartiene er i gang med å plukke oppgaver av ordfører Tom Myrvold (H). Her på talerstolen i møtet.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- En rekke verv der ordføreren vanligvis representerer kommunen ble fordelt til varaordfører og andre. Der hvor vedtektene krever ordfører som representant, ba man om å utsette valget. Planen er å prøve å få endret vedtektene. Man plukker av den lovlig valgte ordføreren oppgaver. Jeg tror mange ser at dette henger sammen i et større bilde. Jeg mener man setter samfunnsautoriteten til en ordfører til side. Det er et problem for alle som bor her, sier gruppeleder Anne Bjørnerud (H).