Dette sier Ap og Sp om ordføreravgjørelsen

Torsdag avgjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) at Tom Myrvold (H) er den gyldig valgte ordføreren i nye Ørland kommune og Ogne Undertun (Ap) er varaordføreren de neste fire årene. Dette sier Ap og Sp om avgjørelsen.

Vidar Heldahl (til venstre) i Senterpartiet og varaordfører Ogne Undertun (Ap) registrerer at departementet har landet på samme utfall av ordførersaken som Fylkesmannen i Trøndelag.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Vi har fått prøvd saken for KMD. Vi i Senterpartiet var ikke enige med Fylkesmannen i Trøndelag som opphevde valget av ordfører den 24. oktober og mente at det første valget er gyldig. Vi er ikke enige med KMD. Nå er saken avgjort og det er politikk som gjenstår, sier Vidar Heldahl, som er lokallagsleder i Ørland senterparti.