Derfor har det vært flere jagerfly i lufta i det siste

Skvadronssjefen for TTT-skvadronen på Ørland flystasjon forteller at de har fløyet rekordmye med F-35 i august, men at aktiviteten bare skal øke fremover.

Et av de tre nye F-35-kampflyene som ankom Ørlandet fra fabrikken i Texas i USA har nettopp blitt tømt og gjort klart for mottakskontroll.  Foto: Hedvig Antoinette Halgunset / Forsvaret

Pluss

- Nå har vi nok fly til å bli initielt operative (IOC) med våre nye kampfly før nyttår. Vi er godt i rute og mangler den siste finpussen før vi har en evaluering på det. Aktiviteten med F-35 har økt bra. Den gradvise økningen vil fortsette, ikke bare som det kommer flere fly, men også ettersom vi blir bedre kjent med den nye kapasiteten, sier Skvadronsjef Thomas «Timber» Harlem, som er skvadronssjef for TTT-skvadronen på Ørland flystasjon.