Fylkespolitikerne jobber aktivt både for og mot vern av kjempeområdet

Forrige uke utfordret NHO Trøndelag, Sjømat Norge, Ørland næringsforum og Bjugn næringsforum fylkesordførerkandidatene om de støtter eller motsetter seg det foreslåtte vernet av Kråkvågsvaet-Grandefjæra-Bjugnforden. Partiene jobber aktivt både for og imot vern.

Et område på over 200 kvadratkilometer sjø i Ørland og Bjugn er foreslått vernet. Slik svarer fem av fylkespartiene i Trøndelag på det lokale næringslivets utfordring på deres standpunkt i saken. Her deler av sjøområdet sett fra Gartkviga ytterst på sørøst-enden av Ørlandet. Ørlandet og Bjugn til høyre i bildet.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

Denne uka var det stor utvikling i arbeidet med marint vern av et sjøområde i Ørland og Bjugn på over 200 kvadratkilometer.