De nyvalgte politikerne kan ikke stoppe nye millionkontrakter før nyttår

Selv om det nyvalgte kommunestyret etter valget skulle ønske å stoppe investeringene som førte til nye låneopptak på 190 millioner kroner i Ørland og Bjugns siste kommunestyremøter før valget, har de ingen myndighet til å stoppe signeringen av bindende kontrakter før nyttår.

Fra venstre: Påtroppende rådmann i nye Ørland kommune, Emil Raaen, takker Ørland-rådmann Arnfinn Brasø og Bjugn-rådmann Ådne Røkkum for jobben de har gjort under fellesnemndas siste møte. Etter valget tar et nytt kommunestyre for felles kommune over. Men det kan ikke stoppe dagens to kommune fra å inngå bindende forpliktelser og millionkontrakter på prosjekter som er vedtatt av kommunestyrene før nyttår.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

Sluttregninga etter det siste kommunestyret på Ørlandet og i Bjugn før valget ble på over 193 millioner kroner i låneopptak til nye investeringer.