Nybygg på 8 etasjer og 5000 kvadratmeter: Så mye kan kommunens andel bli

Torsdag presenterte Asas arkitektur mulighetsstudien for et delvis kommunalt eid bygg på åtte etajser på den gamle fergeoppstillingsplassen. En av de andre aksjonærene i prosjektet ønsker byggestart tidlig i 2020.

Slik ser Metro-bygget Asas arkitektur har designet i sin mulighetsstudie ut fra havnebassenget i Brekstad.  Foto: Asas arkitektur

Pluss

- Bygget som tegnet og lagt frem her vil komme til å koste mellom 160 og 200 millioner kroner. Om vi bygger et kjedelig boksebygg kan det koste 100-110 millioner. Jeg tror vi må på dette nivået for at mange bedrifter vil komme hit. Da snakker vi om leiepriser på rundt 2000 kroner per kvadratmeter. Vi tror det er realistisk med byggestart våren 2020 og et bygget er ferdig i løpet av 2021, sier daglig leder Pål Berg i Aha eiendom til formannskapet i Ørland kommune.