Bli med inn i cockpiten på et norsk F-35 for aller første gang

Det tok en hel arbeidsdag å fjerne alt det graderte materialet så offentligheten kunne bli med inn i noen av verdens mest avanserte flysimulatorer. De fyller en hel fløy inne på F-35-området på Ørland flystasjon.

F-35-piloten sitter klar i flysetet i F-35-cockpiten i en av de åtte simulatorene på Ørland flystasjon. Hele flykabinen kjører inn i en kuppel som er så stor at bygget er støpt rundt. Bli med inn i det hypermoderne og topphemmelige F-35-simulatorområdet inne på Ørland flystasjon.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Veldig mye av treningen ligger i simulatorene. Her kan vi trene på ting vi ikke kan gjøre i lufta. Vi kan hoppe over take-off og starte et oppdrag to minutter før nærkamp mens vi er i lufta. Så kan vi avslutte rett etterpå. Vi kan trene effektivt, sier Thomas «Timber» Harlem, som er skvadronssjef for TTT-skvadronen på Ørland flystasjon.