Tidligere sjef for europeisk domstol: - Det er tvilsomt om Fosenlinjen får en rettferdig rettergang

Carl Baudenbacher, tidligere sjef for EFTA-domstolen, bruker sterke ord om det som skjer i behandlingen frem mot saken mellom Fosenlinjen og AtB om Brekstad-Valset-sambandet. Høyesterett skal etter planen behandle saken i slutten av august.

Høyesterett skal behandle saken om et avlyst anbud for Brekstad-Valset-sambandet. Først ventes en avgjørelse om anvendelse av EØS-retten for offentlige anbud fra EFTA-domstolen. Så møtes Fosen-Linjen hjulpet av NHO og AtB hjulpet av regjeringsadvokaten i Høyesterett. Her Fosen-Linjen-ferga Nidaros i samband mellom Garten og Storfosna på Ørlandet.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Målet er tydeligvis å sikre at en rettsavgjørelse som misbehager den norske regjering omgjøres. Det er tvilsomt om Fosenlinjen får en rettferdig rettergang. Det er essensielt at EFTA-domstolen offentliggjør kjennelsen som avviser Fosenlinjens søknad om at president Hreinsson fratrer saksbehandlingen, skriver tidligere president for EFTA-domstolen, Carl Baudenbacher i en epost til Fosna-Folket.