Denne fosningen kan være eldre enn Jesus

Onsdag gradve arkeologer ut et godt bevart skjelett fra Nygården utenfor hovedporten til Ørland flystasjon. Den eldgamle fosningen kan være fra før vår tidsregning.

Denne fosningen kan være eldre enn Jesus. Det vil dateringsprøver avdekke. Det godt bevarte skjelettet som trolig er fra tidlig jernalder kan forteller mye om alt fra hva personen spiste til sykdomshistorikk.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Hun som ligger her er begravd med gravsaver. Det er forhistorisk gravgods fra før vikingtiden, trolig tidlig jernalder. Vi tar dateringsprøver, og jeg er spent på hvor gammelt dette funnet er. Hun kan godt være fra før Kristi fødsel, sier Geir Grønnesby som er prosjektleder for utgravingene på Nygården, rett ved hovedporten til Ørland flystasjon på Hårberg.