- Da jeg kom ut av skapet fant jeg ut at jeg var den eneste av 42 millioner innbyggere som hadde stått frem som homofil

Ahmed Umar er residenskunstneren på Hannah Ryggen-triennalen 2019. Denne uka fortalte han elever i åttende trinn på Ørland ungdomsskole om å stå fram som homofil og fra Sudan, som har dødsstraff for å ha legningen.

Ahmed Umar er residenskunstneren på Hannah Ryggen-triennalen 2019. Denne uka fortalte han elever i åttende trinn på Ørland ungdomsskole om å stå fram som homofil og fra Sudan, som har dødsstraff for å ha legningen.   Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Vi har et uttrykk i Sudan. Om man ikke lenger har noen familie, så lag en i leire. Leireklumper er mye bedre enn familie som ikke vil ha deg. Alle som har sendt meg trusler, eller boikottet meg etter at jeg sto fram som homofil, jeg har lagd figurer av dem alle i leire. Jeg inviterer alle dere til å bli med på en performance der vi lager leirfigurer. Dere er fri til å lage figurer om akkurat det dere vil. Om dere vil knytte det til personer, eller følelser, så gjør det, sier Ahmed Umar til 28 elever i åttende trinn ved Ørland ungdomsskole.