- Vi har eksplosivrydde-spesialister, bombehunder og styrker som håndterer kjemisk, biologisk og strålingstrusler på plass

Mandag til torsdag trente Forsvaret og politiet sammen rundt Ørland flystasjon. Torsdag var i overkant av 80 personer involvert i å sjekke ut et gårdstun ved flystasjonen.

Denne uka har Forsvaret og politiet trent sammen på å håndtere ulike situasjoner i Ørland og i Bjugn. Torsdag kulminerte øvingen i et scenario på et gårdstun utenfor flystasjonen.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Vi øver på samhandlingen mellom politi og Forsvar lokalt. Det er en konsekvens av den nye bistandsinstruksen, som pålegger oss å øve mer sammen, og endring i vårt regionale trusselbilde. Den endringen gjør at vi i sum har et større lokalt fokus på Ørlandet, sier oberstløytnant John Hope, som sjef er for Baseforsvarsgruppen ved Ørland flystasjon.