Truer med tvangsflytting

Forsvarsbygg har sendt ut varsel til to boligeiere i Meldalsveien ved Hårberg skole i Ørland om at etaten vil søke Forsvarsdepartementet om å få ekspropriere boligene og eiendommene deres.

Forsvarsbygg har kjøpt 18 av de 20 boligene i Meldalsveien rett ved Hårberg skole. Nå har etaten sendt ut brev der de varsler ekspropriasjon om eierne av de to siste boligene ikke blir enige med Forsvarsbygg.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Vi har kjøpt 18 av 20 boliger i Meldalsveien som ligger i den røde støysonen like ved Hårberg skole. Vi har varslet de to siste som er berørte om at vi søker om å få ekspropriere, ikke om at vi kommer til å ekspropriere. Vi håper at vi kommer til enighet om en frivillig løsning. Ekspropriasjon er siste utvei, sier plan- og eiendomssjef Carl Oscar Pedersen i Forsvarsbygg kampflybase til Fosna-Folket.