Slik vil kjempeøvelsen merkes på Fosen

De første NATO-styrkene er alt på plass før høstens store NATO-øvelsen Trident Juncture.

En av de største NATO-øvelsene i Norge gjennom tidene finner sted i høst. Cirka 20 fly og 1000 soldater som deltar i øvelsen kommer til Ørland flystasjon. Her et amerikansk Boeing KC-135 tankfly fra besøk på flystasjonen tidligere i sommer.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Vi forventer at rundt 1000 personer blir stasjonert på Ørland flystasjon. Hovedaktiviteten med jagerfly i øvelsen vil være fra Bodø. I tillegg er Ørland, Andøya, Rovaniemi i Finland og Kallax i Sverige flybaser som benyttes. Det blir ikke så stor aktivitet fra Ørland flystasjon som man er vant med i forbindelse med store øvelser, sier kommunikasjonsrådgiver Sigurd Tonning-Olsen i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).