Funnet kan avsløre hverdagen på Ørlandet rundt Kristi fødsel

I sommerens arkeologiske utgravinger av Brekstad gård vestre ble mange hundre år gamle tregjenstander funnet i god behold. Den første prøven tidsfester en trebit til omkring Kristi fødsel.

Silje Sivertsvik og Eivind Magnus Færøy Krag diskuterer utgravingen akkurat i overgangen mellom lag fra jernalderen og det området som tidligere er gravd ut på Brekstad gård vestre. Nå har arkeologene fått det første svaret på en dateringsprøve.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Vi sendte inn én karbon-14 prøve til datering. Resultatet viser at den trebiten vi sendte inn kommer fra omkring Kristi fødsel. Vi skal sende inn flere prøver for datering. Vi hadde en del indikasjoner på at gjenstandene kunne komme fra eldre jernalder og vi trodde tregjenstandene kunne komme fra den tiden. Den første prøven er langt eldre enn vi trodde, sier prosjektleder for utgravingene, Geir Grønnesby, som er ansatt ved NTNU Vitenskapsmuseet.