Trener Jonas Ødegård forteller at de var 13 mann totalt til helgas kamp.

- 12 og en halv vil jeg si, for jeg burde egentlig ikke spilt, sier han og forteller at han har en ankelskade.

Tynn tropp

For å få litt duellstyrke i starten mot namsosingene, valgte Ødegård likevel å starte. På benken hadde Ørland 16-åringene Erik Kleppe og Matias Bjerve.

- Vi stilte med veldig få spillere og på dette nivået får vi svi for det. Vi må jobbe veldig godt som lag for å ha en sjanse mot topplag som Namsos. Det koster krefter og folk går tom, forklarer Ødegård.

Han forteller at det er ulike årsaker til at Ørland stilte med såpass få spillere.

- Folk jobbet, var skadet, var syke eller det var andre årsaker. Det er tydeligvis vanskeligere å spille borte- enn hjemmekamper for tida. Vi ser det på andre lag også. Vestbyen klarte for eksempel ikke å stille lag borte mot oss. Jeg tror det er litt andre holdninger i denne generasjonen enn i fedregenerasjonen. Før stilte alle opp hver helg. Det var en selvfølge å få ongan plassert hos kjerringa. Vi må akseptere at ting har blitt litt annerledes, samtidig skal det ikke være så ille som i helga, mener Ødegård.

1-1

Ørland-treneren spilte en halvtime før han gikk av i 1. omgang. Da sto det 0-0. Like etter fikk Ørland straffe. Den satte Stian Bakken Haugen i mål til 0-1. Namsos kom imidlertid raskt tilbake og utlignet til 1-1 etter 37 minutter.

- Namsos var klart best i 1. omgang, men de skapte mye halvsjanser, forteller Ødegård.

Tok ledelsen

Etter hvilen fikk Ørland en pangstart da Fredrik Damli la på til 1-2.

- Men så ble Andreas Aune skadet. Da måtte vi spille med to 16-åringer. Begge to er veldig gode, men vi ble litt lette og manglet duellstyrke. I tillegg hadde vi egentlig ingen innbyttere da Andreas ble skadet. Jeg var jo selv halvskadet og hadde nesten krampe i begge leggene. Så begynte folk å si at de var helt ferdige. Til slutt måtte jeg utpå igjen, forteller trener Ødegård.

Ørland-treneren tror Ørland ville vunnet om det ikke hadde vært for den tynne troppen. Etter 86 minutters spill utlignet hjemmelaget Namsos til 2-2. Så kom vinnermålet på overtid. Til tross for lave forventninger før kampstart, ble det likevel et surt tap på ørlendingene da seieren var så nær.

- Vi viser at så lenge vi spiller vårt spill og jobber knallhardt, så kan vi slå hvem som helst i denne avdelingen unntatt Ranheim 2. Det er godt å se at vi har nivået inne. I tillegg er det artig at Namsos-benken skryter voldsomt av vår høyreback Daniel Kjørsvik gjennom hele kampen, legger Ødegård til.

Gikk på braktap

Leksvik tapte hele 8-1 borte mot tabelljumbo Strindheim 2 i helga. Leksværingene, som ligger på nest sisteplass i 5. divisjon, hadde muligheten til å karre seg over nedrykksstreken med seier. Strindheims andrelag hadde tapt alt i årets sesong før møtet med Leksvik. Dermed var det god grunn til å håpe på tre poeng for leksværingene. I vår vant Leksvik også komfortabelt da de møtte Strindheim hjemme i Trøa. På bortebane ble det imidlertid langt tøffere.

Tor Erik Grøntvedt ga Leksvik ledelsen på et frispark i 1. omgang. Strindheim svarte imidlertid raskt og scoret hele fire mål det siste kvarteret i 1. omgang. I 2. omgang fortsatte målene å renne inn. Til slutt hadde Strindheim scoret åtte.

- Strindheim var veldig gode. Vi tapte fullt fortjent mot et knallbra lag, forteller Leksvik-trener Christian Gangstad.