Åfjord slo Bjørgan 5-0 i lokalderbyet på Åset fredag kveld.

- Det ble storseier?

- Det ble storseier til Magne Staven Larsen, ikke Åfjord. I begge kampene mot Åfjord i år har han vært forskjellen. Så enkelt er det. Han er knakende god, og mot oss tar han fram enda litt mer. Det er bare å ta av seg hatten for hvor god fotballspiller han er. Han spiller i helt feil divisjon, mener Bjørgan-trener Monkan.

Skryt

- Hvor høyt oppe i divisjonssystemet mener du Magne kunne spilt?

- Jeg har jo spilt i den nest øverste divisjonen selv, men jeg har aldri vært i nærheten av Magne. Jeg har aldri hatt de kvalitetene han har. Den eneste svakheten han har er tidvis humøret. Fotballmessig har han styrke, fart, teknikk, duellstyrke og skuddfot.

- Jeg har lagret cupkampen mellom Åfjord og Rosenborg på opptakeren. I den kampen ser vi hva han er god for. Der var han jo bedre enn mange av Rosenborg-spillerne. Det er ingen tvil om at Magne kunne spilt i eliteserien. Det er litt synd at han tar det ut på oss i stedet for på lag lenger opp i divisjonene. Uansett fortjener han all ære for at han prioriterer å spille for sin egen klubb Åfjord, sier Monkan.

Trives i heimbygda

Åfjords spillende trener Magne Staven Larsen vet ikke om han kunne klart seg i eliteserien.

- He he. Det tviler jeg på. Men samtidig er det mange eliteseriespillere som jeg ikke er all verdens imponert over, sier han når Fosna-Folket spør.

Staven Larsen spilte en stund 2. divisjonsfotball for Stjørdals-Blink. At han holder et langt høyere nivå enn 5. divisjon er det ingen tvil om.

Åfjordingen sier at det er trivselen utenfor banen som gjør at han holder seg i heimbygda.

- Jeg trives godt med det meste her, sier Staven Larsen.

1-0 til pause

I lokaloppgjøret fredag kveld ble det to nye mål for Staven Larsen. Marius Forfot puttet også to, mens Mikael Larsen scoret det siste. Både Monkan og Staven Larsen er enige om at 5-0 ikke gir et helt riktig bilde av kampen.

- De første 20 minuttene så vi ut som et bedre fotballag. Så scoret Magne 1-0, forteller Monkan.

1-0 sto seg til pause. Bjørgan hadde også noen enorme muligheter til å score, uten å få uttelling.

- De var hakket bedre enn oss i 1. omgang, og vi var nok litt heldige som ledet til pause, mener Staven Larsen.

- Storsvært

Da Åfjord gikk opp til 2-0 i 2. omgang, gikk noe av lufta ut av Bjørgan-spillerne.

- Det er helt fortjent at de vinner, selv om 5-0 var litt i overkant. Vi hadde med 18 spillere og lot etter hvert alle prøve seg. Det ble litt Hawaii på slutten, forteller Bjørgan-trener Monkan.

Han mener hans lag har en jobb å gjøre med å heve bunnivået.

- Vi må være litt mindre dårlige når vi er dårlige. Neste helg har vi muligheten til å ta en ny skalp mot Vanvik. Om vi spiller som vi gjorde mot NTNUI2 blir det artig mot Vanvik. Om vi spiller som vi gjorde mot Åfjord, blir det artig for Vanvik, påpeker Monkan.

Åfjord-trener Staven Larsen skryter av medspillerne sine etter fredagens 5-0-seier.

- Det må være artig å slå rivalen med så mye?

- Ja ja. Det er storsvært. Nå har vi slått Bjørgan begge gangene i år, og vi har 9-0 til sammen på de kampene. Det er lokaloppgjørene mot Bjørgan det er mest trykk i. Da betyr det mest å vinne, påpeker Åfjord-spilleren.