- De fleste var ganske enkle. Jeg fikk mye på sølvfat, sier toppscoreren litt sjenert på telefon til lokalavisa.

Nytt mål?

I 7-0-seieren hjemme mot Leksvik scoret han tre, mot Strindheim 2 ble det fem mål og i torsdagens 4-1-seier over Malvik scoret Solstad like gjerne alle målene selv. Dermed står han med 12 mål på de siste 3 kampene. En statistikk som bør være nok til at motstanderne passer litt ekstra godt på Vanvik-spissen de kommende kampene. Totalt er Solstad oppe i 22 seriemål i 5. divisjon i år. Ingen andre Fosen-spillere i 4. og 5. divisjon er i nærheten av å score like mye.

I mai sa vanvikingen til Fosna-Folket at målet var ett mål i snitt hver kamp, noe som betyr 18 seriemål i løpet av sesongen. Da denne målsettingen ble nådd etter forrige kamp, sa Solstad at han skulle prøve å komme over 20 mål.

- Har du en ny målsetting nå?

- Nei. Jeg vet ikke. Jeg bruker egentlig ikke å sette meg noen sånne mål. Jeg tar det som det kommer, men kanskje jeg bør komme over 25 nå da, svarer Vanvik-spissen når Fosna-Folket maser om en ny målsetting.

- Da ringer jeg etter neste kamp for å spørre om nok en målsetting.

- He he. Ja, du får gjøre det. Nei, det stopper sikkert nå. Vi får se, jeg håper det fortsetter, sier Solstad.

Gir laget æren

Godt plasserte Vanvik valset over Malvik på Skavelmyra i 1. omgang torsdag. Det sto 3-0 til pause.

- Etter pause døde det litt ut. Malvik tok over og de fikk et mål ute i omgangen. Vi var litt tamme, men våknet på slutten igjen. Da la vi på til 4-1. Det så imidlertid ut som om vi var ferdigspilte til pause. I tillegg hevet Malvik seg flere hakk, forteller Solstad.

Han gir først og fremst lagkameratene æren for at han virkelig har funnet scoringsformen.

- Vi skaper veldig mye sjanser. Jeg står jo bare i feltet og bredsider ballen i mål. Når jeg får så mange sjanser i løpet av en kamp, så setter jeg i hvert fall de som er på åpent mål. Det er jo laget som spiller godt, sier Solstad diplomatisk.

Men ikke alle de fire målene torsdag var ferdigscoret. 1-0 satte han i et tomt bur, men på 2-0 banket han inn et innlegg. På 3-0 kom Solstad alene med keeper og satte ballen over Malviks sisteskanse. På 4-1 var det bror Stian Solstad som headet og Robert Solstad flikket den inn fra rundt fem meter.

- Ganske enkelt, kommenterer Vanviks toppscorer.