Så langt i sesongen har det blitt hele 18 mål på vanvikingen. Det er sju mer enn lagkameraten Martin Fjeldvær. Også Åfjords Magne Staven Larsen står notert med 11 mål så langt.

20 mål?

Robert Solstad sa i mai til Fosna-Folket at målsettingen for sesongen var ett mål i snitt hver kamp. Det har han nå innfridd.

- Jeg er fornøyd med det.

- Har du scoret fem mål i en og samme A-lagskamp før?

- Nei, men jeg tror jeg scoret seks i en treningskamp en gang. Dette er vel første gang jeg scorer fem i en tellende kamp, sier storscoreren.

- Nå som målsettingen om ett mål i snitt for hver kamp er innfridd, har du justert ambisjonen?

- Nei, jeg har ikke tenkt så mye på det. Men jeg må vel komme over 20 mål nå da, sier Solstad.

11-2

Han påpeker at Vanvik møtte lite motstand hjemme mot Strindheim 2 søndag. Vanvikingene ga seg ikke før det sto hele 11–2. Årets desidert største seier. Robert Solstad scoret som nevnt hele fem mål, mens Eirik Sylthe (2), Vegard Stoum (1), Håkon Fjeldvær (1), Håvard Damhaug Bjørnsvik (1) og Johannes Hindrum(1) også tegnet seg i scoringsprotokollen.

- Rundspilte dere dem så mye som resultatet tilsier?

- Vi gjorde det. Etter at vi tok ledelsen, ble det imidlertid 1–1 ganske kjapt. De hang med da, men så fikk vi to raske mål. Etter det var det ikke så mye igjen av dem. De hadde en på midtbanen som kauka og fyrte opp folket litt, men da han også etter hvert ble stille, klappet alt sammen. Det var imidlertid en artig kamp for vår del. Vi kunne hatt noen mål til også. Vi hadde sikkert 20 sjanser, forteller Solstad.

Etter storseieren ligger Vanvik på 2. plass to poeng bak ledende NTNUI2. Studentene har imidlertid én kamp mindre spilt. Så lenge NTNUIs førstelag i 4. divisjon ikke rykker opp, holder det med 2. plass for å sikre opprykket for Vanviks del.

- Er det mye opprykkssnakk i laget?

- Vi snakker ikke så høyt om det, men det har jo blitt nevnt at vi har en sjanse. Vi håper selvsagt på opprykk selv om det kanskje kan bli tøft i 4. divisjon. Vi har i hvert fall vist at vi er gode nok for 5. divisjon. Det hadde jo vært artig å møte Ørland i 4. divisjon, mener Solstad.

Skrekkåpning

Vanviks rival Leksvik ligger for øyeblikket på nedrykksplass i 5. divisjonsavdelingen. Etter sju strake tap hadde leksværingene kniven på strupen da bunnlaget Hegra gjestet kunstgresset i Trøa fredag kveld.

I starten så det nok en gang ut til å gå rett vest. Bortelaget Hegra ledet hele 0–3 etter en drøy halvtimes spill.

- Da tenkte du at det gikk rett vest igjen?

- Vi følte jo at vi hadde mye bra spill, men de scoret på de tre sjansene de hadde, forteller Leksviks spillende trener Christian Gangstad.

På stillingen 0–3 til Hegra fikk Leksvik straffe. Hegras sisteskanse reddet imidlertid Bjørn Øyvind Høyers forsøk fra krittmerket.

- Dette var kanskje boosten vi trengte, forteller Gangstad.

Opphentingen

Leksvik reduserte nemlig like før pause ved Kenneth Gangstad.

- Da fikk vi trua på at vi kunne score mål også i 2. omgang.

Etter pause bestemte Leksvik det meste på eget gress. 63 minutter ut i kampen reduserte Kenneth Gangstad til 2–3 på et straffespark. Så kom endelig utligningen etter 81 minutter.

- Vi dominerte fullstendig etter pause. 3-3-scoringen kom etter et innlegg på bakerste stolpe. Der headet Thomas Lerstadgrind tilbake til Thomas Kruksve som stupheadet ballen i mål. Et klassisk Kruksve-mål, forteller Gangstad.

Etter 85 minutter kom så avgjørelsen etter en corner.

- Tor Erik Grøntvedt slo inn på bakerste. Jeg fikk headet, og så tuppet Bjørn Øyvind Høyer ballen i mål fra cirka en halv meters hold, forteller Gangstad.

Dermed hadde Leksvik snudd kampen fra 0–3 til 4–3. Seieren var svært etterlengtet.

- Det var en lettelse, for å si det sånn. Nå har vi heng på Hegra og lagene foran, påpeker trener Gangstad.

Leksvik ligger fortsatt på nedrykksplass, men nå er det bare ett fattig poeng opp til Hegra på trygg grunn.

Vant på walkover

Ørland skulle i helga spille hjemmekamp mot tabelljumbo Vestbyen i 4. divisjon. Bortelaget møtte imidlertid ikke til kamp, og dermed fikk ørlendingene seieren 3–0 på walkover. Ørland ligger dermed på 6. plass av de 12 lagene i avdelingen. I helga venter en tøff bortekamp mot topplaget Namsos. Ytternamdalingene er trolig revansjesugne etter det forsmedelige tapet borte mot nettopp Ørland i vår.