- En solid gjennomført kamp fra vår side. Vi kommer godt i gang og får noen tidlige mål, forteller Vanvik-trener Hallvard Solem til Fosna-Folket.

Tre fra Solstad

For Vanvik sparte ikke på kruttet fra start. Allerede etter 22 minutters spill var stillingen 4–0 til hjemmelaget. Robert Solstad ga Vanvik 1–0 etter kun 4 minutter. To minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. På fotball.no står målet notert som et selvmål, men Vanvik-trener Solem mener det er Eirik Sylthe som skal krediteres. 3–0 kom ved Robert Solstad, mens Daniel Raudberget besørget 4–0. Like før pause fikk så Vanvik straffespark, og dermed kunne Robert Solstad sette inn sitt tredje for dagen.

Slapp til unggutter

Vanvik fortsatte storspillet etter pause, selv om det ikke ble like mange scoringer da. Torbjørn Damhaug Bjørnsvik satte inn 6–0 like etter pause. Etter 67 minutters spill fastsatte så Stian Solstad sluttresultatet til 7-0.

- Vi slapp til flere unggutter som fikk verdifull matchtrening. De viste en god figur, sier Vanvik-trener Solem.

Han forteller at Vanvik nok var mer effektive i 1. omgang.

Leksvik-trener Christian Gangstad synes hans lag gjorde en veldig dårlig prestasjon.

- Vi møter et bedre lag som vinner helt fortjent, sier han.

Opprykk?

Med seieren ligger Vanvik kun to poeng bak serieleder NTNUI2. Studentene har imidlertid én kamp mindre spilt. Tirsdag skal NTNUI2 måle krefter hjemme mot Malvik. Da spørs det om studentlaget nok en gang øker ledelsen.

Det er imidlertid ikke sikkert at Vanvik må vinne 5. divisjonsavdelingen for å rykke opp. Så lenge NTNUIs førstelag ikke rykker opp til 3. divisjon, holder det med 2. plass for Vanvik. Så langt ser det bra ut for fosningene. For øyeblikket leder Strindheim 4. divisjonsavdelingen seks poeng foran NTNUI. Studentlaget har imidlertid to kamper mindre spilt.

- Vi må bare vente og se hvor vi ender til slutt. Strindheim satser hardt i 4. divisjon i år, men NTNUI har også vært bra, påpeker Vanvik-trener Solem.

Rotet bort poengene

Tor Espen Gjermstad fikset en drømmestart for Bjørgan hjemme på Bessaker i helga. I løpet av kampens 20 første minutter scoret han to mål og sendte vertene i ledelsen 2-0.

Men Selbu ville også være med på leken. Etter 25 minutter kom reduseringen til 2-1 ved Odd Erik Garberg. Like etter pause utlignet samme mann, og etter timen spilt var kampen snudd da Per-Erik Ofstad satte inn 2-3. Ti minutter før full tid scoret Garberg sitt tredje for dagen og fastsatte sluttresultatet til 2-4.

- Vi manglet nok en gang mange spillere til kampen, men når vi leder 2-0 bør vi vinne, sier Bjørgans spillende trener David Monkan.

Møtte ikke opp

Åfjord skulle fredag kveld spille hjemmekamp mot Strindheims andrelag i 5. divisjon. Bortelaget møtte imidlertid ikke opp og Åfjord vant dermed 3-0 på walkover.

- Vi fikk en melding sent om kvelden dagen før. De spurte om vi var villige til å utsette kampen, men det var ikke aktuelt for oss. De kunne kanskje ha sagt ifra litt tidligere, mener Åfjords Mats Myklebost.

Han forteller at Strindheims andrelag visstnok ikke klarte å stille mer enn sju mann til kampen.

- Jeg håper de klarer å stille lag resten av sesongen, sier Myklebost.