- Nå kan dere selv høre hvorfor bygget ikke er egnet som skole lenger

Forsvarsbygg har overtatt Hårberg skole to år etter at de overrakte Ørland kommune en sjekk på 100 millioner kroner i skolegården for å kjøpe den.

F.v: Prosjektsjef for ny bruk av Hårberg Helge Hestad i Forsvarsbygg, Carl Oscar Pedersen, eiendomssjef i Forsvarsbygg kampflybase, rektor Mabel Slotterøy som får ny skole, Jon Foss i Ørland kommune, Olaf Dobloug, programdirektør i Forsvarsbygg kampflybase, rådmann Arnfinn Brasø i Ørland kommune, varaordfører Finn Olav Odde (Sp), tillitsvalgt Kirstina Johannessen i velferdstjenesten på Ørland flystasjon, nestkomanderende Eirik Guldvog i 132 Luftiving og for Ørland flystasjon, og Børge Altmann Larsen i Forsvarsbygg.  Foto: Jakob Ellingsen

Pluss

- Det er mye historie i dette bygget, i Hårberg skole. Det må dere ta vare på, og vi ønsker dere virkelig lykke til. Nå kan dere selv høre hvorfor bygget ikke er egnet som skole lenger, her det ligger rett ved kampflybasen, sier den siste rektoren ved Hårberg skole, Mabel Slotterøy.