Vanvik ledet 4-2 i høljregnet på Skavelmyra stadion da episoden oppsto på slutten av kampen.

Slapp kort

Vanviks Morten Kilen brukte farta og fikk kranglet seg forbi Åfjords John Einar Storsve. Kilen var alene med keeper og hadde en alle tiders mulighet til å punktere kampen.

Storsve svarte med å legge armen rundt halsen på Kilen. Begge to endte i bakken. Kilen var imidlertid raskt på beina og fortalte åfjordingen hva han syntes om behandlingen. Staværingen så mildt sagt forbannet ut.

Mens Kilen kjefter på Storsve, kommer Åfjords Ørjan Grøtting løpende til. Foto: Alexander Killingberg

Det kokte skikkelig og det ble til og med noe knuffing mellom Åfjord- og Vanvik-spillerne, før dommeren kom til og dømte straffe til hjemmelaget.

Utrolig nok slapp Åfjords Storsve unna kort og utvisning. Det til tross for at han fratok Kilen en opplagt hundreprosentsjanse.

Det var til slutt Åfjords keeper som fikk det gule kortet da han spilte bort ballen da Vanvik skulle ta straffen. Like etter la Martin Fjeldvær på til 5-2 fra krittmerket.

Vannkrig

Fredagens lokalderby på Skavelmyra var en såkalt sekspoengskamp i opprykksstriden i 5. divisjon.

Før kampen lå Vanvik på 2. plass ett poeng foran Åfjord. NTNUI2 leder, men de kan ikke rykke opp så lenge NTNUI1 ikke rykker opp fra 4. divisjon. Dermed blir det fort 5. divisjonsavdelingens nest beste lag som rykker opp i høst, og der kniver Åfjord og Vanvik.

Det var vanvikingene som var best fra start i vannkrigen på Skavelmyra. Regnet høljet ned og spilleforholdene ble etter hvert latterlige. Ballen stoppet opp i vannet og det var klin umulig å vite om en pasning kom fram eller ikke. Spillerne plasket rundt og la inn susende taklinger så vannspruten sto.

Til pause ledet hjemmelaget Vanvik 3-0.

Fjeldvær i scoringsform

Hjemmelaget fortsatte etter hvilen og la på til 4-0. Deretter reduserte Åfjord på to straffespark. Det var Marius Forfot som satte begge.

Så satte altså Martin Fjeldvær inn 5-2 på tampen. Fjeldvær scoret hele tre mål for Vanvik fredag kveld, mens Vegard Stoum besørget de to siste.

Martin Fjeldvær setter inn 5-2 for Vanvik og punkterer kampen. Foto: Alexander Killingberg

Fikk endelig badet

Åfjords spillende trener Magne Staven Larsen mener Vanvik vant fortjent fredag kveld.

- Det har vært en varm sommer, men har du badet like mye i sommer som i denne kampen?

- Nei, det har jeg ikke gjort. Det har vært dårlig med bading, men det ble ordning på det i dag.

- Hvordan var temperaturen?

- Den var innafor den, svarer en munter Staven Larsen etter kampslutt.

Han mener Vanvik vant kampen fortjent.

Magne Staven Larsen og de andre spillerne takker for kampen. Foto: Alexander Killingberg

- De var klart bedre i 1. omgang. De spiller oss rett og slett ut. I 2. omgang hang vi bedre med, men det skulle bare mangle, sier Åfjord-spilleren.

Staven Larsen mener kampen etter hvert ble en parodi på grunn av alt vannet på banen. Han tror begge lag syntes det var greit da det hele var over. Staven Larsen mener for øvrig at straffesparket Vanvik fikk da Storsve la Kilen i bakken var riktig idømt.

- Det er riktig ja. Han river jo ham rett og slett ned. Han er heldig som berger uten kort, så den er grei ja, sier Åfjord-trener Staven Larsen.

- Vannet gagner ingen

Vanvik-trener Hallvard Solem er godt fornøyd med starten på høstsesongen.

- Det er godt å starte høsten med seier mot et av de beste lagene i avdelingen. Det var en solid 1. omgang fra vår side. Utover i 2. omgang ble det en liten parodi med alt vannet. Dette gagner ikke noen av lagene, sier han og påpeker at mye ble overlatt til tilfeldighetene.

Utover i 2. omgang ga begge lag opp de fleste forsøkene på å få til noe spill på banen. Det ble stort sett slått langt i bakrom ved enhver anledning. Det var også en smart taktikk da en knallhard pasning plutselig kunne stoppe opp i vannet.

Med seieren har Vanvik, eller skal vi si «Vann-vik», skaffet seg en luke på fire poeng ned til Åfjord.

Les mer: Dette er Fosens 65 beste fotballspillere.