Dette tenker politikere om flytte av ambulansestasjon fra Brekstad til Botngård

Bør man diskutere en blålyssentral, flytting av ambulansesentral eller er dagens løsning den beste?

I dag står ambulansen parkert på Brekstad når den ikke er i bruk. En rapport fra Helse Midt-Norge konkluderer med at flere vil få kortere responstid dersom man flytter ambulansestasjonen til Botngård. Politikerne har ulike oppfatninger om hvor smart et flytte kan være. Fra høyre og med klokka: opposisjonsleder Knut Ring (Ap) i Ørland kommune, leder for helse og omsorgskomitéen i Bjugn, Fredrik Sandness (Ap), opposisjonsleder Einar Aaland (H) i Bjugn og leder for komité helse og velferd i Ørland kommune, Hilde Kristin Sandvik.  Foto: Fosna-Folkets arkiv

Pluss

- Tiden til man kan starte akutthjelp er det som teller, ikke en politisk sentraliseringsdebatt. Når vi har vært to kommuner har det vært en kamp om å få tjenestene til sin kommune. Som én kommune, nye Ørland, må vi legge det bak oss. Hva gir best mulig tjenester til alle innbyggerne? Det må vi velge, sier opposisjonsleder Einar Aaland (H) i dagens Bjugn.