- Heldigvis er det bare snakk om materielle skader. Jeg er glad for at det gikk bra med alle menneskene og at ingen kom til skade. Jeg tenker på drifta og på at de ansatte har en jobb å gå til, sier Odd Jakob Gjul.

Han er daglig leder i eiendomsselskapet som eier terminalbygget på Brekstadkaia.

Sjøsiden pub og Jafs står nå uten lokaler etter tirsdagens brann, og Gjul sier det kanskje kan ha funnet lokaler som egner seg til midlertidig drift av et spisested.

Foto: Jakob Ellingsen

Krimteknikere

Politibetjent Simen Eriksen i Fosen-politiet forteller at brannvesenet holdt oppsyn med bygget frem til klokka sju morgenen etter brannen.

- Nå holder politiet vakt frem til krimteknikere kommer til stedet og får gjort sine undersøkelser, sier han onsdag morgen.

Den krimtekniske ekspertisen kommer trolig til å gjøre ferdig sine undersøkelser på stedet onsdag, før de reiser tilbake til Trondheim.

- Etter nærpolitireformen har vi utstyr for å gjennomføre mer politiarbeid på stedet. Det ble gjennomført tre avhør på stedet i går, opplyser Eriksen.

Foto: Jakob Ellingsen

Skadeomfang

Eriksen forteller at han regner med at det er store vannskader på store deler av materiell og byggmasse.

- Når flammene står langt over taket på bygget, må man nødvendigvis drive tungt slukkingsarbeid. Trolig er bygget tilnærmet totalskadet innvendig, men det vil de tekniske undersøkelsene avklare, sier politibetjenten.

- Vi får se om vi kan berge bygget. Jeg har ingen formening om skadeomfanget før vi får sett gjennom bygget skikkelig, sier Gjul.

- Jeg har snakket med noen av de ansatte i de to bedriftene som driver i bygget. Vi får se hvordan det har gått etter at nødetatene er ferdig på stedet, sier han.

LES OGSÅ: Daglig leder tror han vet hvorfor det begynte å brenne

Foto: Jakob Ellingsen

Løse tråder

Gjul forteller at han har snakket kort med styreleder i eiendomsselskapet og at de har en mulig idé til et midlertidig lokale som kanskje egner seg for drift.

- Det må vi se på. Vi får se om lokalene egner seg. Det kan være aktuelt å drive fra en annen plass i en periode om rimelig kort tid. Mange løser tråder må på plass enda, og vi får se hva som går greit og hva som er aktuelt. Dette er fortsatt en tidlig fase, sier han.

Foto: Jakob Ellingsen

- Alltid vært der

Gjul ble eier av bygget i 2012. Han avbryter nå ferien i etterkant av brannen.

- Det er en lang historie med samme type virksomhet som det er i dag der. Folk er vant til at det alltid har vært der. Derfor er brannen ekstra trist, sier han.

- Det er en del faste kunder som også berøres i tillegg til de ansatte. Dette er en del av utelivet på Brekstad. Tiden vil vise om dette blir slutten på sommerferien for min del, eller om det blir et avbrekk. Det er greit om det går sånn. Det er ikke det viktigste i denne sammenhengen, sier Odd Jakob Gjul.

Flammer tirsdag ettermiddag. Foto: Ina Marie Haugen