- Det er veldig bra at man fra lokalt hold engasjerer seg og prøver å få vist fram skadene her, slik at det nå forhåpentligvis blir tatt tak i. Med de kreftene vi vet at sjøen har så vil det bli større og større hull her, og fundamentet vil til slutt gi etter. Man kan jo tenke seg hva som vil hende da, sier Sandaune.

Dokumenterte skadene

Det var lokalpolitiker Kurt Myrabakk (Frp) som igjen satte søkelys på dette og inviterte fylkespolitikere på befaring slik at de med selvsyn kunne se hvor alvorlig det var.

Han dokumenterte skadene med bilder som viser at armeringsjernet stikker ut, og hulrommet er blitt så stort at det går an å ro inn med en liten båt under veien.

- Sjøvann og armering er en dårlig kombinasjon og vil på sikt svekke styrken i muren, påpekte Kurt Myrabakk til Fosna-Folket tidligere.

- Må tas alvorlig

Lill Harriet Sandaune stiller seg undrende til at det fra kommunens side er sendt en henvendelse til fylkeskommunen allerede for ett år siden, uten at saken har blitt tatt tak i.

- Nord-Trøndelag fylkeskommune skal ha mottatt et brev undertegnet ordfører Steinar Saghaug allerede for over ett år siden om situasjonen, sier hun.

- Slike henvendelser må tas alvorlig, og få en avklaring. Det kan ikke gå på årsvis før det skjer noe. Det er ikke rart innbyggere og lokalpolitikere er bekymret over situasjonen. Ikke minst med tanke på raset som nylig gikk i nærområdet.

Sandaune har nå bedt fylkesrådmannen om svar på hva slags tiltak som skal gjennomføres, hvilke kostnader det vil ha, og hvilket tidsperspektiv man ser for seg. I tillegg spør hun om veibanen er trygg slik statusen er nå.

Befaring

- Jeg vet at Statens vegvesen har vært på befaring og skal sende en anbefaling til fylkeskommunen. Jeg regner med at jeg får svar på mine spørsmål i det første fylkesutvalget etter ferien. Det er 16. august, sier Lill Harriet Sandaune.

Hun mener fylkesveiene har vært nedprioritert i lang tid, og påpeker at dersom man ikke tar tak i problematikk som dette i en tidlig fase vil det bare føre til større og dyrere prosjekt. I tillegg til at det også til slutt vil bli en reell fare for sikkerheten.

Prioritet

- Fylkeskommunen holder nå på å utarbeide en egen Delstrategi for vei i det nye Trøndelag. Her vil saker som dette være viktig, med tanke på at det må gis prioritet og sikres midler til utbedring, sier Lill Harriet Sandaune.