Midt i Stadsbygd sentrum har paret kjøpt seg hus, og innredet verksted, der en del av bygget blir butikk.

Tilbake til Fosen

Ekteparet startet å utfolde sine kreative evner i Trondheim. Der delte de to samme verksted. Senere ble det noen år på Stokkøya før de flyttet til Ringebu der de overtok en gullsmedbutikk. Nå er de tilbake i Fosen.

Og her skal de bli.

Paret vil ha butikken åpen hver fredag og lørdag. Foto: Sigrun Overland

Tilfeldig

- Jeg sa når vi flyttet hit at nå skal vi slutte å eksistere, og begynne å leve, sier Stein Egil Pedersen.  Han er opprinnelig lillehamring, og vokst opp ved, og på, Mjøsa. Vannet var derfor et savn på Ringebu.

At de to havnet på Stadsbygd var litt tilfeldig. Via hundemiljøet ble de kjent med et par som bor på Stadsbygd, og fant ut at det var en fin plass. Nært Trondheim, og nært kysten.

Inspirasjon i nærmiljøet

De er begge fagarbeidere innenfor gullsmedfaget og har spesialisert seg på håndlagde og egenproduserte varer.

Ørepynt, inspirert av kystbåtmiljøet på Stadsbygd. Foto: Sigrun Overland

- Jeg finner inspirasjon i nærmiljøet, forteller Berit Thyra og viser fram hva hun har laget etter at de flyttet til Stadsbygd. Helleristningene på Stykket og Stadsbygds båt-tradisjoner har gitt inspirasjon til sølvsmykker. I fjæra på Stadsbygd har hun plukket havglass og laget halskjeder og ørepynt av.

Butikk og nettbutikk

Butikken, eller «Det hemmelige verksted» vil være åpent fredager og lørdager.

Veggene er prydet av Stein Egil sin billedkunst. Bilder inspirert av hav og sjø. Han har også alt fra snaps-glass til store fat og vaser i keramikk for salg.

Stein Egil med noen av sine keramikkvaser. Foto: Sigrun Overland

Paret satser mye på salg via sin nettbutikk.

LES OGSÅ: Utstilling i flott ramme