Festivalene kommer på rekke og rad på Stokkøya i sommer. Forrige helg gikk nyvinningen Stokkøya festival av stabelen. Denne helga sto Stoksund sommerfestival for tur. Høydepunktet var for mange lokalderbyet mellom Stokkøya og Linesøya lørdag.

- Vi har tapt mot Linesøya de siste to eller tre gangene, forteller Stokkøyas lagleder Odd-Petter Hosen.

Kompis på Linesøya

Før kampstart så det ikke mer lovende ut denne gang heller. Linesøya hadde nemlig hyret inn Tottenham- og Rosenborg-legenden Steffen Iversen.

- Han har en kompis som har hytte utpå her, så Steffen er på Linesøya av og til. Neste år lukter vi på Bendtner (Rosenborg-spiss, red.anm.).

- Er det muligheter der?

- Jeg vet ikke. Vi får se, sier Linesøyas lagleder Geir Sørgård.

På banen viste Ivers glimt av gammel storhet i helga.

- Hvordan synes du han gjorde det?

- Det var vel som forventet. Han er over middagshøyden og dette var mest for show.

- Men han var nær en scoring?

- Han var veldig nær. Han hadde jo et brassespark og en heading i tverrliggeren. Iversen kan kunsten ennå, påpeker Sørgård.

Droppet innhopp

Stokkøyas lagleder Hosen setter pris på at Linesøya klarte å få med Ivers som et trekkplaster.

- Ivers viste glimtvis hva han kan, men han er nok utrent.

- Hadde du løpt fra ham?

- Ha ha. Ja, det hadde jeg gjort ja. Nei, jeg vet ikke jeg. Han trener vel litt. Jeg har sett at han har stått på dommerkortet til Trygg/Lade i noen kamper i 4. divisjon, forteller Hosen.

Han valgte ikke å bytte inn seg selv i helga.

- Det var meningen at jeg skulle innpå, men jeg ville vente i det lengste. Jeg ville at vi skulle lede med et par mål før det. Jeg begynner jo å bli en gammel mann, ler Hosen.

Fosna-Folket har dessverre ikke lyktes i å få en kommentar fra Iversen etter helgas kamp.

- Halvt stokkøying

Kampen mellom Linesøya og Stokkøya ble jevnspilt. Det sto 3–3 og mange håpet nok på straffesparkkonkurranse. Stokkøyas leiesoldat Fredrico Gonsalez sørget for at det håpet gikk i tusen knas på overtid. Uruguayaneren satte et frispark i mål og sikret seieren for Stokkøya.

- Da ble det storming av banen og full jubel blant de fremmøtte slik som det pleier å være på sånne store oppgjør, påpeker Hosen.

Han mener Steffen Iversen egentlig burde spilt på Stokkøya.

- Faren til Steffen, Odd Iversen, var jo mye på Stokkøya i sin tid. Han hadde dame utpå her. Steffen er jo på en måte halvt stokkøying. Kanskje det var derfor han ikke scoret, fleiper Hosen.

Både Stokkøya og Linesøya stilte med flere leiesoldater i oppgjøret, men Hosen påpeker at alle som spilte for Stokkøya, har en tilknytning til stedet. Det samme understreker Linesøyas lagleder Sørgård.

- Det er ingen fastboende som spilte på Linesøya i helga. Da hadde nok snittalderen blitt rundt 70 år. Det ville blitt litt slowfotball. Det er mest hyttefolk og utflytta linesøyinger, forteller han.

800 på fest

Besøksmessig var helgas festival en suksess, melder festivalsjef Bjørn Arne Hosen. Hele 800 tilskuere var til stede på festen ved Stokkøy samfunnshus lørdag kveld.

- Det kokte fryktelig. Vi traff veldig godt med Terje Tysland for det mer voksne publikummet, mens Staysman fungerte for ungdommen. Det var litt artig å se 60-åringene hoppe sammen med 16-åringene til Staysman, sier han.

Hosen forteller at de solgte mer billetter enn det de hadde budsjettert med.

- Jeg blir veldig overrasket om vi ikke sitter igjen med en god slump penger, sier han.

Det er Stokkøy samfunnshus og sportsklubben Stoksund som arrangerer festivalen.

I tillegg til showkamp og fest, bød helga også på fotballskole med Øyvind Svenning.

- 30 unger deltok. Det er veldig mange som er på Storsjöcup den helga, påpeker Hosen.

20 barn og unge deltok også på sirkusskole. Søndag var det konsert med Rasmus Rohde på Luringen bryggehotell.

- Så var det quizkveld i det gamle bedehuset i Harbak fredag kveld. Det hang gamle Jesus-bilder rundt omkring på veggene. Vi drakk øl og Ove Dalemo sang og spilte, sier Hosen mer for å forklare kontrastene.

Les mer:

Her er Iversens dom over Ørland.