I tillegg til Gjermstad og Solstad, er det kun Ørlands Tommy Schjølberg (4. divisjon, red.anm.) som står notert med fem mål for Fosen-lagene i årets sesong. Vanviks Martin Fjeldvær har også vært giftig med fire mål så langt.

- Kommer du til å score mer enn Gjermstad på lørdag?

- He he. Nei, det var et godt spørsmål. Det kommer vel litt an på tilfeldighetene og dagen. Såpass diplomatisk er jeg. Men jeg håper jo at vi vinner og at jeg scorer et mål mer enn ham da. Da blir jeg fornøyd, sier Vanviks Robert Solstad.

- Skuffende

Vanvik har åpnet svært godt så langt i årets 5. divisjonssesong. På de fire første bortekampene ble det fire strake seire. Hjemme mot serieleder NTNUI2 så det lenge ut til å bli nye tre poeng, men studentene kom tilbake og utlignet til 2-2 like før slutt sist helg.

- Det var surt. Jeg var litt skuffet etter kampen. Selv om vi kanskje hadde litt flaks med våre mål, er det skuffende å ikke vinne når vi leder med så kort tid igjen. Vi kunne ha knappet innpå forspranget der. Det ser jo ut som de vinner de andre kampene. De har vært ganske overlegne så langt, påpeker Solstad.

NTNUI2 har riktignok spilt flere kamper enn Vanvik. Selv om vanvikingene ikke skulle klare å ta igjen studentene og ende på 2. plass etter sesongen, kan det likevel bli opprykk til 4. divisjon. NTNUI2 kan nemlig ikke rykke opp så lenge førstelaget ikke rykker opp fra 4. divisjon. Men opprykk er ikke noe tema i Vanvik-garderoben ennå, hevder Solstad.

- Vi har ikke noe fokus på det. Vi fokuserer mest på det sosiale og det å ha det artig sammen med kompisene, understreker Vanvik-spissen.

Håper på 18 mål

Han og Vanvik hadde en noe skuffende fjorårssesong i 5. divisjon.

- En dårlig vårsesong ødela litt for meg. Jeg gikk ni kamper uten å score, men det tok seg opp på høsten. Totalt ble det ni mål i fjor, sier Solstad.

Så langt i årets sesong ser det mye bedre ut. Vanvik har spilt fem kamper og Solstad har scoret fem mål.

- Jeg håper at det fortsetter med ett mål i snitt for hver kamp, sier han.

Dersom Solstad innfrir det målet, vil han score 18 mål i år.

- Har dere noen intern konkurranse i Vanvik om hvem som scorer mest?

- Det pleier å være meg og Martin (Fjeldvær, red.anm.) som ligger i toppen. Det ble vel ni mål på begge i fjor, men jeg tar ham vanligvis, sier Solstad muntert.

Gjermstad i duell med en Vanvik-spiller i 2016-oppgjøret på Skavelmyra. Den gang vant Vanvik hele 5-2. Foto: Alexander Killingberg

Forventer tøff kamp

Bjørgan-spiss Tor Espen Gjermstad håper å score rundt 20 mål i år, men han tror det kan bli vel tøft.

- Det blir ikke lett.

- Scorer du mer enn Robert Solstad på lørdag?

- Jeg vet ikke. Det kan bli 50-50.

- 50 mål hver?

- Nei, ler Gjermstad og påpeker at han mener at han og Robert kan score like mange.

Bjørgan har hatt taket på Vanvik på Skavelmyra de siste årene. Laget fra Bessaker har hatt en tendens til å score vinnermålet helt på tampen. Det skjedde også i fjor høst.

- Jeg forventer en tøff kamp. Vanvik er nok en del bedre enn oss nå, men vi får prøve, sier Gjermstad før lørdagens lokaloppgjør.