– Når stranda er i god stand er dette en fin, langgrunn og barnevennlig badeplass. Men det har vært lite vedlikehold de siste åra, sier leder i velforeninga i Høybakken, Erling Arnet.

Kvalitetsheving

Velforeninga har derfor søkt til Bjugn kommune om midler til å forskjønne og vedlikeholde den populære badeplassen.

– Kommunen utfører kun det mest nødvendige arbeidet med gressklipping og fjerning av tang. Ellers har velforeninga hatt en del dugnader med å rake sammen rusk og rask, sier Arnet.

Velforeninga ønsker å heve kvaliteten på badestranda ytterligere ved å sette ut benker på stranda og ved moloen. De ønsker også midler til å kjøre på med ekstra sand.

Legger ny vannledning

– Vi ser også for oss at det kan være fint å så gress og pynte litt på oversiden av veien, på området rett over stranda, utdyper Arnet.

Det pågår nå legging av ny kommunal vannledning ved Høybakken, og ifølge Arnet har selskapet som utfører jobben på vegne av kommunen satt opp en støttemur mellom stranda og plena, samt ryddet tang og tare.

– Det synes vi er kjempefint. Så håper vi at vi kan få midler til de andre prosjektene i forbindelse med legginga av den nye vannledningen, sier Arnet.

Sanda forsvinner

Det er ønskelig at prosjektene kan gjøres i løpet av sommeren.

– Det forsvinner en del sand etter hvert, og det begynner å bli mange år siden vi kjørte på sand sist.

I godværsperioden som har vært de siste ukene er det flere som har «tyvstartet» sommeren og tatt i bruk badeplassen, sier han.

– Det er en populær plass for mange, blant annet fordi det ligger litt skjermet for nordavind. Vannet blir også varmere fordi det er så langgrunt, sier Arnet.