Ansettelsene er en del av en større endring av lederstrukturen innen helse og omsorg i Bjugn.

Målet med omstruktureringen er å gjøre lederne mer involverte i selve driften av tjenestene, samt å gi tydeligere ansvarsfordeling for både ansatte og brukere.

Trer i kraft i august

Konkret har antallet enhetsledere blitt redusert fra fem til fire. Antall avdelingsledere er økt med ytterligere en stilling. Endringene trer i kraft fra 1. august.

Ann Karin Stormo Sjøli er ansatt som enhetsleder for sykehjem og institusjonsbasert omsorg. Hun kommer til stillingen som avdelingsleder ved sykehjemmet og Doktor Sauers vei 20 og 22.

– Ann Karin får også ansvar for kjøkkenet og lovkravene som er knyttet til sykehjemsdrift. Den stillingen hun fratrer som avdelingsleder blir nå ledig og skal lyses ut, sier helsesjef Bente Kristiansen i Bjugn kommune.

Bjugn helsesenter. Foto: Ina Marie Haugen

Disse blir enhetsledere

Enhetsleder for hjemmebasert omsorg er Marthe Hildrum, også tidligere avdelingsleder i Doktor Sauers vei 24. Hildrum har fram til nå vært enhetsleder i Trondheim kommune.

– Vi er veldig glade for at Marthe kommer tilbake til Bjugn, sier Kristiansen.

Enhetsleder for administrasjon og forvaltning er Torkil Østraat. Østraat er i dag enhetsleder for PRO-tjenesten.

– Han vil ha ansvar for forvaltning, koordinerende enhet, velferdsteknologi og støttefunksjoner, sier Kristiansen.

– Godt lederteam

Enhetsleder for habilitering, helse og familie er Kristine Grøtte Johansson. Grøtte Johansson jobber i dag som sykepleier i Trondheim.

Hun vil ha ansvar for blant annet legekontor, helsestasjon, folkehelse og psykisk helse.

– Akkurat nå er vi i en overgangsfase, men de har takket ja til stillingene. Det er vi veldig glade for, og tror dette vil utgjøre et godt lederteam. Vi får en styrket den faglige kompetansen med disse på laget, sier helsesjefen.

Interne søkere

Av de ti nyansatte avdelingslederne er samtlige interne søkere.

– De går ut fra stillinger de har hatt tidligere, som sykepleiere eller vernepleiere. Dette er folk som har veldig sterk faglig kompetanse og bra med fartstid. Det er viktig med erfaring når man skal jobbe som leder, sier Kristiansen.

I den nye strukturen er det et mål at avdelingslederne på de ulike enhetene skal bruke omtrent 80 prosent av arbeidstiden på drift, og kun 20 prosent på administrasjon.

Alle har fått tilbud

Helsesjefen har tidligere presisert i Fosna-Folket at de nye ansettelsene ikke skal gi kommunen økte lønnsutgifter. Andelen ledere i den administrative delen av drifta økes heller ikke.

– Alle nåværende enhetsledere og avdelingsledere har fått tilbud om stilling i ny struktur. Ingen skal gå av som følge av dette. Dette er ikke et forsøk på å bytte ut hoder, men en tydeliggjøring av ansvar og oppgaver, sa helsesjefen til Fosna-Folket i mars.