Interessen for fjellhytta som ligger ved Løsvatnet i Åfjord var «helt hinsides», ifølge megler John Kolbjørn Baardsgaard i Eiendomsmegler 1 Fosen.

Hytta er kun tilgjengelig via en 45 minutter lang snøscootertur, eventuelt tre timer på ski, på vinteren.

Unik beliggenhet

Prisantydning: 900.000 kroner. Hytta har verken innlagt strøm, vann eller avløp.

Likevel var det rekordinteresse rundt objektet da den ble lagt ut for salg i slutten av mars. Over 10.000 klikket seg inn på annonsen på Finn.no.

– Vi fikk inn svært mange henvendelser fra folk som var interessert. Det skyldes nok først og fremst beliggenheten, den er unik, sier megler Baardsgaard.

Til sist var det Trondhjems Turistforening som fikk tilslaget på hytta, for 850.000 kroner.

Fosens første

– Dermed blir dette Fosens første TT-hytte, og hytta kan bli et flott turistmål for mange, sier Baardsgaard.

Trondhjem Turistforening driver 18 hytter rundt om i Bymarka, Sylan og Trollheimen. Daglig leder Frode Støre Bergrem i TT er glad for at de nå kan tilby ei hytte på Fosen.

– Fosen Turlag er en del av Trondhjem Turistforening, og de har gjort svært mye positivt for turlivet i sitt område, blant annet når det gjelder merking og arrangering av turer. De har hatt lyst på ei hytte de kan drifte, og ved Løsvatnet er det allerede mye aktivitet, sier Bergrem.

Åpner i høst

– Det er et mye brukt friluftsområde, og det går merka løyper både fra Rissa, Verrabotn og Åfjord. Det er et fantastisk område, tilknyttet Fosen-alpene, sier han.

TT har både ubetjente, selvbetjente og betjente hytter i porteføljen. Bergrem sier at hytta ved Løsvatnet mest trolig blir selvbetjent, med et rikholdig matvarelager som kan kjøpes ved hytta.

Bergrem håper de kan invitere til åpning allerede til høsten.

– Det er en del justeringer som skal gjøres først, blant annet med å øke antall sengeplasser, sier han.